2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
NGM: május végéig még 2,8 milliárd forint vár elköltésre a SZÉP-kártyákonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-19 09:44:28
A 2013-ban feltöltött 67,8 milliárdból még 2,8 milliárd forint van a SZÉP-kártyákon; a pihenõkártyákra tavalyelõtt utalt pénzt május 31-ig lehet elkölteni, ezt követõen a kártyán maradt összeg elvész a kártyabirtokosok számára – figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A szaktárca az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében ismerteti: a belföldi turizmus növekedésének továbbra is fõ motorja a SZÉP-kártya, mellyel 24 ezer munkáltató több mint 1 millió 56 ezer dolgozója rendelkezik. A kártyákra feltöltött összeg, és a segítségével igénybe vett szolgáltatás mértéke évrõl évre nõ. A turizmusért felelõs tárca számára kiemelten fontos, hogy a SZÉP-kártyákon lévõ pénz minél nagyobb arányban hasznosuljon az ágazatban – hangsúlyozzák.

A Széchenyi Pihenõkártyákra 2013-ban 67,8 milliárd forintot töltöttek fel, mely mostanra 2,8 milliárd forintra, a teljes feltöltés mintegy 4 százalékára apadt. Az elõzõ évben ez az arány másfél hónappal a lejárat elõtt majdnem 5 százalék volt. Tavaly már 75,9 milliárd forintot töltöttek fel a cégek, ami 12 százalékos növekedést jelent – ismerteti a szaktárca.

A közleményben felidézik: a szálláshely-szolgáltatásért és fürdõbelépõért mindhárom “zsebbõl” lehet fizetni, vagyis a kártya bármelyik zsebében is maradt még 2013-as pénz, azt akár egy hétvégi családi program alkalmával is fel lehet használni. Ha a kártyabirtokos végképp nem tudja május 31-ig elkölteni a kártyáján lévõ pénzt, lehetõsége van arra, hogy a kibocsátó bank honlapján keresztül a lejáró keret terhére lefoglaljon és leelõlegezzen egy késõbbi nyaralást. Hasonló lehetõség az ajándékutalvány, avagy voucher vásárlása is, amelyek ugyancsak lehetõvé teszik, hogy a választott szolgáltatást késõbbi idõpontban vegyék igénybe.

Az NGM a tavalyi tapasztalatok birtokában okkal bízik abban, hogy elkövetkezõ másfél hónap elég lesz ahhoz, hogy a még el nem költött 2,8 milliárd forint döntõ része betöltse küldetését, és valóban a munkavállalók pihenését, rekreációját szolgálja – írták. A minõségi szolgáltatási kínálat látványos bõvülésének köszönhetõen a hazai turisztikai ágazat felkészült arra, hogy egyre színesebb, egyre több igényt kielégíteni képes keretet biztosítson a belföldi vendégek kikapcsolódásához – írja közleményében a tárca.

A SZÉP-kártya birtokosok a kibocsátó intézmények honlapjain (www.otpszepkartya.hu, www.mkbszepkartya.hu, www.kh.hu) vagy telefonos ügyfélszolgálatain tájékozódhatnak a kártyájukon lévõ lejáró összeg nagyságáról.

- MTI -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!