2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
A Loki focistáit is be fogják oltaniForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-27 12:37:19
Ez különösen fontos egy sportklubnál, ahol a csapattagok, az edzõk, a stábtagok és a vezetõk sok idõt töltenek együtt, rengeteget utaznak, tehát a nap nagy részében egy légtérben vannak, így nagyobb a fertõzés veszélye

A DVSC sportklub támogatja és segíti a Loki a játékosait abban, hogy hozzájussanak az új típusú influenza elleni vakcinához – mondta Bartha Csaba, a klub sportigazgatója.

 

Tájékoztatása szerint megbeszélték az orvosaikkal, hogy a játékosok egyszerre fogják megkapni a H1N1 elleni oltást.

„Ez különösen fontos egy sportklubnál, ahol a csapattagok, az edzõk, a stábtagok és a vezetõk sok idõt töltenek együtt, rengeteget utaznak, tehát a nap nagy részében egy légtérben vannak, így nagyobb a fertõzés veszélye"

– fogalmazott a sportvezetõ. Mint kiderült, nem is olyan egyszerû azonban az optimális idõpont kiválasztása, hiszen az orvosok szerint az oltást követõ napokban mellékhatásként elõfordulhat például gyengeség, izomfájdalom.

– A megfelelõ idõpont kiválasztását az orvosainkra bíztuk, akik ugyanúgy tudják, mint mi, hogy a sorozatterhelés alatt nem lenne jó, ha több játékosnál egyszerre jelentkezne az említett mellékhatások valamelyike" – utalt a jelenlegi helyzet összetettségére Bartha Csaba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!