2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Kowáék már öt éve forradalmárokForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-27 12:44:30
A jubileumát ünneplõ Kowalsky meg a Vega decemberben a Lovardában lép fel.

A tavalyi esztendõhöz hasonlóan az idei év végén is két nagyszabású koncerttel köszönti rajongótáborát a Kowalsky meg a Vega zenekar: a budapesti buli mellett ezúttal is a debreceni Lovarda lesz a másik elõadás helyszíne. Míg 2008 októberében Kowáék a Szemenszedett igazság címû album lemezbemutató koncertjét vezették elõ a cívisvárosban, addig december 11-én a csapat ötéves jubileumát ünneplik majd együtt a közönséggel, „5 év forradalom” címmel.

Mint ismert, a banda frontembere és a dobos Sóder is Hajdú-Bihar szülötte, ám a társaság megyénkhez kötõdõ szálai tovább kuszálódtak a jövõ évben megjelenõ lemez felvételei során.

- Remekül haladnak az új album munkálatai – nyilatkozta a Naplónak az énekes Kowalsky, akit a felvételek alatt, Debrecen-Józsán értünk utol, - most már abban a stádiumban van a dolog, amikor sok minden kirajzolódik abból, ami majd hallható lesz a tavasszal utcára kerülõ korongon. A rögzítés helyszínéül azért szolgál a hajdú-bihari település, mert itt dolgozik jó barátunk, Moszkitó, aki az album hangmérnöke. Sóder révén ismertük meg Moszit, aki ezelõtt a Desperado és a Kerozin zenekarok körül volt felfedezhetõ, de dolgozott már együtt a Tankcsapdával is.

Korábban már volt közöttünk munkakapcsolat, amely során kiderült, hogy szakmailag és zeneileg is egy hullámhosszon vagyunk, ráadásul szerettünk volna ezúttal egy új irányba elmozdulni, már ami a lemezkészítést illeti. Így esett a választásunk rá, és nyugodtan állíthatom, hogy jó döntést hoztunk – jelentette ki Kowa, aki az új dalokról is ejtett néhány szót.

Tíz dal

- Véleményem szerint nagyon jó lemezt helyezünk majd a boltok polcaira, és most tényleg nem mondhatok mást… Tulajdonképpen másfél éve formáljuk a nótákat, ezekbõl az ötletekbõl kerül fel tíz az albumra és mellette két meglepetés koncertdalt is találhatnak majd rajta az érdeklõdõk. Ezúttal nem akartunk 14-16 új tételt felpakolni, inkább legyen kevesebb, de az legyen nagyon jó!

Ez pedig magában hordozza annak a lehetõségét is, hogy esetleg a jövõ év folyamán újabb dalokkal rukkoljunk elõ – ígérte a Vega dalosa, akit egyik, viszonylag újkeletû szenvedélyérõl, az írásról is faggattunk.

Új könyv tavasszal

- Minden ilyesmivel foglalkozó ember jól tudja, hogy nagyon rá lehet „kattani” az írásra, jómagam is így vagyok ezzel. Igaz, sok idõ eltelik közben, míg egyik könyvem után megjelenik tõlem valami új, de ez csupán azért van, mert csak mostanában kezdek beletanulni ebbe a mûfajba. A jövõ áprilisra tervezett kötetem némileg más lesz, mint az elõzõ kettõ, ugyanis egy Kowalsky meg a Vega-könyvön dolgozom jelenleg.

Ezt azonban nem úgy kell elképzelni, mint egy úgynevezett zenekaros könyvet, ez inkább a tagok életútját mutatja be, azt, hogy mi vezetett egy-egy ember esetében ahhoz, hogy mára a banda tagjává vált. Markáns történeteket mesél el az írás, melyek elvezettek ehhez a forradalmi tevékenységhez, ami nem csak egy zenekarként, hanem egy társadalmi csoportosulásként is tekinthetõ. Nagyon izgalmas sztorik vannak itt, amelyek sok tanulsággal szolgálhatnak bármelyik ember számára.

Ráadásul ez a színtiszta igazság, semmit nem színeztem rajta – úgy vélem, hogy a könyv csak még inkább segít megérteni azt, hogy mi is ennek a társaságnak a mondanivalója.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!