2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Mire számítanak a befektetõk?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-21 09:26:48
A megkérdezettek ebben az évben meglehetõsen egységes álláspontot képviselnek.

Alapvetõen optimisták az idei kilátásokat illetõen a hazai intézményi befektetõk, a fejlett és a feltörekvõ piacokon egyaránt emelkedésre számítanak.


Jegybanki háttér

A kedvezõ hangulatot a jegybankok is támogatják, hiszen legkorábban a második félévben valószínûsítik a Fed kamatemelését, míg a Magyar Nemzeti Bank részérõl egész évben folytatódhat a laza monetáris politika. A kõolajra vonatkozóan pedig meredekerõsödést várnak az év során a szakemberek – derül ki a K&H Alapkezelõ intézményi befektetõk körében végzett felmérésébõl. A megkérdezett közel félszáz befektetõ a legfontosabb makrogazdasági adatok és események alakulásával kapcsolatban idén meglehetõsen egységes állásponton van.
Visszakerülünk?

Alapvetõen kedvezõ hangulatra számítanak az idei évet illetõen a megkérdezett befektetõk, és a feltörekvõ és a fejlett piacokon egyaránt a tavaly év végéhez képest magasabb árfolyamokat feltételeznek idén év végére. A pozitív hangulat a hazai tõzsdére és kötvénypiacra is átragadhat, igaz, ez utóbbi esetében már lényegi változást nem, csupán kisebb hozamcsökkenést valószínûsítenek. A szakemberek a magyar államadósság minõsítésével kapcsolatban is kedvezõen nyilatkoztak, hiszen meglátásuk szerint már a második félévben számítani lehet arra, hogy legalább egy hitelminõsítõnél visszakerül Magyarország a befektetési kategóriába.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!