2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kontrát: augusztusban kaphatnak megemelt illetményt a rendvédelmi dolgozókForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-21 11:29:15
Augusztus elején kaphatják meg a rendvédelmi dolgozók a megemelt illetményüket – mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfõ reggel.

Az államtitkár azt mondta: a kedden elfogadott törvény szerint június végéig minden rendvédelmi dolgozónak elkészítik az új besorolását. Ebben a korábbi illetményük valamennyi eleme – így a pótlékok és a kiegészítõ juttatások is – szerepelni fognak. Erre jön rá a 30 százalékos illetményemelés az alapfeladatot ellátó tiszthelyetteseknél, tiszteknél, a 25 százalékos emelés a nem alapfeladatot ellátóknál és a 15 százalékos emelés a parancsnokoknál.

Kontrát Károly hangsúlyozta: a Belügyminisztérium célja az volt a törvényjavaslat készítésekor, hogy az alapfeladatot ellátó járõrök, a közterületen szolgálatot teljesítõk eleve többet keressenek, hiszen náluk jelentõs volt a lemaradás.

Mivel a törvény július elsején lép hatályba, az emelés a júliusi fizetéssel – augusztus elején – érkezik majd elõször.

Kontrát Károly elmondta, hogy például egy öt éve szolgáló járõrnek jelenleg 193 ezer forint a bruttó fizetése, amely az emelés után 260 ezer forint lesz.

Az államtitkár jelezte azt is, egyszerûsödni fog a pótlékok rendszere, amíg korábban harmincféle pótlék volt, ez most ötre csökken, lesz nyelvpótlék, veszélyességi pótlék, települési pótlék, éjszakai, valamint készenléti pótlék.

Beszélt arról is, hogy 2015 végéig új lakhatási támogatási rendszert dolgoznak ki, 2016 végéig pedig egy megtakarítási célú biztosítási rendszert.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a béremelés a rendõrség mellett kiterjed a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás hivatásos dolgozóira, a polgári titkosszolgálatokra, valamint az országgyûlési õrségre, összesen több mint 60 ezer emberre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!