2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Húsvét napján hozták be a mérgezett sastForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-22 17:44:16
Súlyos betegségébõl felépült rétisast bocsátottak szabadon a hortobágyi madárparkban kedd délelõtt – tájékoztatta a Naplót dr. Déri János, a madárkórház megbízott képviselõje.

A hortobágyi madárkórházba húsvét vasárnap Ároktõrõl egy mérgezett rétisast hozott be a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa. A sas már a végét járta, de az azonnali kezeléssel sikerült életre kelteni. A Hortobágyi Madárpark Látványkórházában a látogatók nyomon követhették a sas lábadozását. A madár annyira megerõsödött, hogy nem lehet visszatartani a szabadságtól, szinte szétszedi a kórtermet. Elengedését egy utolsó vizsgálattal és gyûrûzéssel kezdték, majd átszállították Ároktõre, ahol a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársaival, a park területén engedték szabadon.

A rétisas legnagyobb sasfaja, szárnyának fesztávolsága a 2 és fél métert is eléri. Fokozottan védett, veszélyeztetett faj, hazai fészkelõ állomány 230 pár. Ebbõl az utóbbi 10 évben mintegy száz példányt mérgeztek meg szándékosan. Eszmei értéke 1 millió forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!