2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Már 44 ezren jelentkeztek az idei TeSzedd! akcióraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-24 09:45:14
Már több mint 44 ezren jelentkeztek az idei TeSzedd! országos szemétgyûjtési akcióra, a szervezõk 720 gyûjtõpontot hagytak jóvá – tájékoztatta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság kommunikációs vezetõje szerdán az M1 aktuális csatorna Híradóját.

Mucsi Csaba elmondta, hogy most is az iskolák és az oktatási intézmények a legaktívabbak, valamint rengeteg megkeresés érkezik vidéki önkormányzatoktól is.

A TeSzedd! akciót már ötödik alkalommal rendezik meg, ebben az évben május 15. és 17. között várják az önkénteseket.

Az országos akció keretében a kézzel, kesztyûben biztonságosan szedhetõ, zsákban elszállítható háztartási jellegû hulladék gyûjtése történik, a szemétszedéshez az eszközöket a szervezõk biztosítják. A helyi akciókat szervezõ helyi koordinátorokat felkészítik a szemétgyûjtés biztonságos lebonyolítására, és gondoskodnak az összegyûjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról is.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció keretében az elmúlt négy évben több ezer tonna illegálisan lerakott, eldobált szemétet szedtek össze. Tavaly 180-200 ezer önkéntes összesen 2200 tonna, körülbelül 8800 köbméter szemetet gyûjtött.

Regisztrálni az akció weboldalán, a www.teszedd.hu oldalon lehet május 7-ig.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!