2024. április 24. Szerda, György.
 
CIB: a tulajdonosok többsége tíz évenként végez valamilyen felújítást a lakásánForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-26 08:01:45
A magyar lakástulajdonosok 70 százaléka végzett valamilyen felújítást a lakásában az elmúlt 10 évben, minden második megkérdezett pedig 5 éven belül tervezi a felújítást – közölte az általa megrendelt felmérés eredményét a CIB Bank szerdán az MTI-vel.

Az 500 fõs mintán készült online felmérést a Gfk készítette a bank megbízásából.

Arra a kérdésre, hogy milyen felújítást végeztek, illetve végeznének a közeljövõben, a válaszadók 43 százaléka említette a nyílászárók cseréjét és csak 27 százalékuk a falak külsõ hõszigetelését. Ezzel szemben a leggyakoribb felújítás a festés-mázolás, 88 százalékos részaránnyal. A konyha, fürdõszoba, illetve a szobák felújítása 80 százalékos arányt képviselt.

A felújítás a megkérdezettek 72 százalékánál nem érte el az egy hónapot és 87 százalékuk a felújítás során is a lakásban maradt. Ezek a tények arra utalnak, hogy egyszerûbb felújítást végez a többség. Ezt erõsíti meg az a tény is, hogy tízbõl csak hat tulajdonos hív szakembert a munkához.

A megkérdezettek 11 százaléka igényelt hitelt a felújításhoz, a nagyobb hányad a megtakarítását használta fel erre. A hitelt felvevõk szabad felhasználású jelzáloghitelt, illetve személyi kölcsönt igényeltek – áll a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!