2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Rendõröket és tûzoltókat köszöntöttek a BelügyminisztériumbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-26 10:15:02
A kormány megbecsüli és nagyra értékeli a rendõrök és a tûzoltók munkáját, és a jövõben is azon fog dolgozni, hogy mindkét szervezetnek a rendelkezésére álljon minden feltétel nemcsak a napi munka végzéséhez, de a szakma rangjának emeléséhez is – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a rendõrség és a tûzoltóság napja alkalmából tartott minisztériumi ünnepségen csütörtökön Budapesten.

Kontrát Károly emlékeztetett arra: április 24-e Szent Györgynek, a rendõrség védõszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tûzoltók védõszentjének a napja. A két szervezet hosszú évek óta ünnepli a jeles napokat, az idén emlékeznek meg ötödik alkalommal közösen.

Az államtitkár hangsúlyozta: együtt ünneplik a rendõrség és a tûzoltóság napját, hiszen a szolgálat szorosan egymáshoz kapcsolja a két szervezetet, azok összefogva dolgoznak az emberek biztonsága érdekében.

“Önök mindennapi munkájuk során bizonyítják, minden idõszakban, rendkívüli helyzetben is képesek feladataikat kifogástalan szakmai színvonalon végezni. Magyarország kormánya megbecsüli és nagyra értékeli az önök áldozatos, magas színvonalú munkáját” – mondta Kontrát Károly.

Kitért arra: ezt azzal is megerõsítették, hogy az Országgyûlés a múlt héten elfogadta a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvényt, amelyben kiszámítható illetményrendszert is kialakítottak. Eszerint július 1-jével átlagosan 30 százalékos, 2019 januárjáig összesen 50 százalékos béremelésben részesülnek a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai, emellett az idén kidolgozzák az új lakhatási támogatási rendszert, 2016 végéig pedig egy megtakarítási célú biztosítási rendszert.

Kontrát Károly szólt arról is, hogy bár a két szervezet eredményei biztatóak, “nem szabad elégedetten hátradõlni”. Hozzátette: minden nap többet kell tenni annál, mint amit tegnap tettek az emberek biztonsága érdekében. Fokozni kell az erõfeszítéseket, hatékonyabban kell együttmûködni az önkormányzatokkal, a polgárõrséggel, a civil szervezetekkel.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter Az év rendõre és Az év tûzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, Szent Flórián-érdemjeleket, valamint A köz szolgálatáért érdemjelet adott át, továbbá soron kívüli elõléptetéseket, tanácsosi és fõtanácsosi címeket és különbözõ ajándéktárgyakat. Összesen több mint félszáz rendõr, illetve tûzoltó részesült valamilyen elismerésben.

Pohárköszöntõjében a miniszter utalt arra: a díjazottak kiemelkedõ munkája is hozzájárult ahhoz a társadalmi elismertséghez, amelyet a hivatásos állomány az utóbbi idõben kivívott magának. A miniszter gratulált a díjazottaknak, és azt kérte, folytassák a munkájukat ugyanilyen intenzitással, hogy a jövõben jobb rend, nagyobb biztonság legyen az országban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!