2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Átadták az év praxisa díjakatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-26 11:27:04
Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Balogh Sándor, a zsûri elnöke átadták “Az év praxisa a Kárpát-medencében” díjait a magyarországi és a határon túli háziorvosoknak és munkatársaiknak az Emberi Erõforrások Minisztériuma Arany János utcai épületében – közölte a fõszervezõ csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint 192 háziorvosra adtak le ajánlást Magyarországról és a határon túlról, és mintegy 175 ezren szavaztak a jelöltekre.

A magyarországi elsõ helyezett Üveges Szilvia esztergomi háziorvos lett, õt Honos Anasztázia tabi Gergelyfi Vilma tési doktor követte. A határon túliak közül a legtöbb szavazatot Tamás Mária csíkszentmártoni háziorvos kapta, a második Vackó László munkácsi, a harmadik pedig Száva Katalin marosvásárhelyi jelölt lett – áll a közleményben.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a díjátadó elõtt az M1 aktuális csatorna kérdésére azt mondta: objektív feltételei is vannak, hogy egy háziorvos elnyerhesse a címet, mégis az orvos-beteg kapcsolat a legfontosabb, ha egy orvossal elégedettek a körzetében, akkor szavaznak rá.

A jó orvos-beteg kapcsolat az egészségügyben és a mindennapi életben is fontos – tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!