2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Mégis panaszt tett a Modembõl eltûnt képek tulajdonosaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-26 11:38:59
Bár szerdán este még a Naplónak nyilatkozva azt mondta, nem látja értelmét, csütörtökön mégis panaszt tett a nyomozás megszüntetése miatt Antal Péter, a Modembõl eltûnt Csontváry- és Nemes-Lampérth-alkotások tulajdonosa.

Sokat gondolkodtam az éjjel, végül a lelkiismeretemre hallgattam, ami azt diktálta, ha egy ilyen jogellenes dolog történik, akkor ne mondja ki senki, hogy ezt jogkövetkezmények nélkül lehet csinálni. Ennyi erõvel minden múzeumból el lehet vinni a dolgokat, s ha nem tudják ki tette és hogyan, akkor az nem bûncselekmény – indokolta a jogászként tevékenykedõ mûgyûjtõ. Hozzátette: ez egy adminisztratív eljárás, és ezután kétféleképpen alakulhat az ügy.

- Az egyik lehetõség, hogy az ügyészség elutasítja a panaszt, mint alaptalant. Ebben az esetben a nyomozóhatóság határozata jogerõre emelkedik. A másik, hogy helyt ad a panasznak. Ám mivel már minden nyomozást elvégeztek, amit kellett, így megállapítja, hogy bûncselekmény történt ilyen és ilyen BTK-tartalommal – magyarázta Antal Péter. Kérdésünkre, hogyan befolyásolja mindez az önkormányzatnak adott 15 napos ultimátumot, azt mondta: a kártérítési igénye ettõl független, a 15 napos ultimátum pedig él.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!