2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Brókerbotrány – Az ÁSZ elõkészíti a befektetõ önkormányzatok ellenõrzésétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-27 08:30:22
Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) a kormány felkérésére megkezdte azon önkormányzatok ellenõrzésének elõkészítését, amelyek a brókerbotrányban érintett vállalkozásoknál fektettek be.

Az ÁSZ-nak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az áll: a számvevõszék az erre vonatkozó törvény alapján, valamint az elmúlt idõszakban történt, “brókercégekhez kapcsolódó események társadalmi jelentõségére” tekintettel az ellenõrzések elõkészítésének megkezdésérõl döntöttek.

A számvevõszék az ellenõrzöttekkel kapcsolatos minden megállapítását jelentésbe foglalja, amelyet az ellenõrzések lezárását követõen hoz nyilvánosságra a honlapján. A folyamatban lévõ ellenõrzések egyes szakaszairól az ÁSZ hírportálján (www.aszhirportal.hu) keresztül tájékoztatja a közvéleményt – írták.

Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtökön közölte, hogy a kormány soron kívüli törvényességi ellenõrzést kér az ÁSZ-tól azoknál az önkormányzatoknál, amelyek befektettek brókercégeknél. A kabinet kérése az, hogy az ÁSZ vizsgálja meg, e helyhatóságok milyen körülmények között helyeztek el pénzeket brókercégeknél – mondta. A miniszter tájékoztatása szerint 24 olyan önkormányzat volt, amely befektetett a Quaestornál, a Buda-Cashnél, illetve a Hungária Értékpapír Zrt.-nél. A befektetések összege 10,8 milliárd forintot tesz ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!