2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Dobsz egy zöld újságot, LajosForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-27 10:37:19
A biharkeresztesi lottózó parkolójában több román rendszámot látni, mint magyart.

Dobsz egy zöld újságot, Lajos?! – kurjantotta el magát a sárga Suzuki volánja mögül Sipos Sándor, aki a maga 180 kilójával bizony nem könnyen pattan ki és be a családi négykerekûbe. De erre nincs is szüksége, hiszen törzsvendégként az újság a helyébe jön.
Milliárdok bûvöletében

Noha még csak csütörtököt írtunk, szinte egymás kezébe adták a kilincset az emberek a biharkeresztesi lottózóban, melynek parkolójában jókora megállítótábla hirdeti: az ötös lottón az e heti nyereményalap már 4100 millió forint. – Csak ezért nem ültünk volna autóba, de ha már úgyis itt volt dolgunk, gondoltuk, próbáljunk szerencsét – mondta szinte restelkedve a nagyváradi Baki Irén. Aztán (amikor a család meg a tervek kerülnek szóba) hirtelen megnyílik; beszél a két fiáról, az unokáról, meg persze szép házról, új autóról, ami a legszebb álmaikban annyiszor megjelent már. Miután pedig felfedte elõttünk a família titkos vágyait, férje rosszallása ellenére arra is vállalkozott, hogy a fotós kollégám kamerája elé álljon.

Sipos Sándor nem egy búvalbélelt ember, a humoros énje hamar megmutatkozik. „Akkor várjon, hadd nézzem meg jól magamnak, elvégre Magyarországon nem sok ilyen csodabogár lehet!” – riposztozott, miután elárultam neki, hogy én bizony nem szoktam lottózni. Bezzeg õ! A 72. évét tapossa, és amióta csak az eszét tudja, folyamatosan kísérti a szerencsét. Igaz, eddig kevés sikerrel, hiszen kettes találatnál tovább sose jutott; de szerinte épp ez benne a szép. Az örökös remény… Õ lehet az az ember, akit ebben a nagy össznépi társasjátékban a legkevésbé talán a milliárdos nyeremény érdekel. Mondja is, hogy igazából megvan mindenük; és bár ott lapul a rokkant cédula a kocsija szélvédõje mögött, ez a nagydarab férfi számomra egy boldog embernek tûnik.
Semmi különös?

A Tankcsapda együttes frontemberével kurtára sikerül a beszélgetés, amikor arról faggatom, hogy a lottóötöst vajon mire költené. Lukács László azzal kezdi, hogy õ egyetlen dologban hisz, az elvégzett munkában, ezért aztán semmilyen szerencsejátékot nem játszik.

Bezzeg a megye leggazdagabb embereként számon tartott Boros József vállalkozó beszédesebb, amikor a 4100 milliós nyereményre terelõdik a szó. – Az én életemet ez a hatalmas összeg semmiben nem változtatná meg. Vele vagy nélküle, de megcsinálom az Aranybika-projektet, befejezem a tamásipusztai beruházást, és fejlesztem a dohánygyári irodaparkot is, ha arra lesz igény – fogalmazott az ismert vállalkozó, akinek a vagyonát tavaly mintegy 15 milliárd forintra taksálta „A 100 leggazdagabb magyar” címû kiadvány. Mint mondta, a virtuális befektetésekben soha nem bízott, õ a kézzelfogható, megtapintható, körüljárható javak híve. – Soha nem voltam pénzember, továbbra is az ingatlanokban, azok fejlesztésében, új munkahelyek teremtésében látok fantáziát. Úgy is mondhatnám, hogy én a pénzemet földbe, téglába és malterbe teszem – osztotta meg velünk a gyarapodás általa kimunkált receptjét Boros József.
Keserédes teher

De térjünk vissza a biharkeresztesi parkolóba, ahol az emberek egyelõre csak álmodhatnak milliárdos vagyonokról. Lovas István kerékpáron, munkásruhában érkezik, csak beugrik egy tippmix-újságért, és már menne is. De megakasztjuk a lendületét…

– A felnõtt gyerekeim külföldön keresik a boldogulást, elõször nyilván az õ életüket tennénk könnyebbé. De ennyibõl már telne magunkra is. Az egészségünkre, ami pénzért ugyan nem megvehetõ, viszont megõrizhetõ – állított fontossági sorrendet a helybeli férfi, akinek eszébe nem jutna a mostaninál nagyobb házat építeni. „Tudja, hogy van! Kettõnknek már nagy is az, ami ötünknek még kicsi volt” – mondta.

Venyige Csabáné akkor kezdett lottózni, amikor egy szelvény még 3,30-ba került, ezért aztán ehhez a négymilliárdos történethez is kellõ óvatossággal viszonyul. „Persze, lenne helye a pénznek, bár arról nem vagyok meggyõzõdve, hogy szeretnék-e egy ilyen keserédes terhet a nyakamba venni…”

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!