2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Szeles, esõs, hûvös idõ várható a következõ a napokbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-28 09:08:00
Hétfõn még 26 Celsius-fok körüli meleg is lehet, délutántól azonban záporokra, zivatarokra is készülni kell – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú elõrejelzés szerint a következõ napokban hûvösebb lesz az idõ, többfelé várható csapadék, erõs, viharos lesz a szél. Május elsején is borús, esõs, szeles idõ várható.

Hétfõn eleinte még országszerte számítani lehet néhány órás napsütésre. Fõleg délutántól viszont már helyi záporok, zivatarok alakulnak ki, nagyobb eséllyel a középhegységekben és délnyugaton. Emellett fokozatosan megélénkül, napközben többfelé megerõsödik, a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 5-13 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben azonban hidegebb is lehet. A legmagasabb hõmérséklet 26 fok körül valószínû.

Kedden erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, országszerte várható esõ, zápor, helyenként zivatar is lehet. Egyre nagyobb területen megerõsödik, több helyen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Nappal 12-21 fokig melegszik a levegõ, a Dunántúlon lesz hûvösebb.

Szerdán délelõtt a Tiszántúlon is megszûnik a tartósabb csapadék, késõbb ott is csak helyenként lehet záporesõ. A szél viszont továbbra is sokfelé erõs, helyenként viharos lesz. A minimumhõmérséklet 4-10 fok között valószínû. A nappali maximumok 13-17 fok között alakulnak.

Csütörtökön gyengén felhõs, napos idõre lehet számítani. Késõ délutántól viszont nyugaton helyenként kialakulhat zápor. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul, talaj menti fagy több helyen is lehet. A legmagasabb hõmérséklet 16-20 fok között valószínû.

Pénteken, május elsején többnyire erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, többfelé várható esõ, zápor, néhol zivatar is elõfordulhat. Sokfelé megerõsödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet. Napközben 11-19 fok között alakul a hõmérséklet, északnyugaton lesz hûvösebb.

Szombaton hosszabb-rövidebb idõre kisüt a nap, már csak helyenként várható záporesõ. A minimumhõmérséklet 4-9, a maximumhõmérséklet 14-19 fok között valószínû.
Helyenként vasárnap is lehet záporesõ. A legalacsonyabb hõmérséklet 3-8, a legmagasabb 16-21 fok között valószínû – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!