2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Okostokot a telefon mögéForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-28 13:47:36
Plusz szenzorokkal egészítené ki az okostelefonokat a magyar fejlesztésû okostok.

A Moscase névre hallgató eszköz a szívritmus, véroxigén, testhõmérséklet és impedancia mérésére is alkalmas, sõt a tervek szerint akár e-papír kijelzõvel vagy alkoholszondával is kiegészíthetõ lesz.

Az okostelefonok fejlõdése egy ideje javarészt kimerül a specifikációk számháborújában, a készülékek utóbbi években stagnáló trendjét csak egy-egy ívelt kijelzõ vagy új szenzor töri meg – egy magyar fejlesztõcsapat azonban a gyártók elébe vágna és egy okos telefontokkal egy sor érzékelõvel egészítené ki az okostelefonokat. Az egyelõre prototípus fázisban lévõ, Moscase névre hallgató, moduláris tok elsõ körben az iPhone 6, illetve 6 plus készülékeket veszi célba – a készítõk szerint azonban ha utóbbiaknál sikeresnek bizonyul, az androidos eszközökre is megkezdik a fejlesztést.
Hõ- és streszszintmérõ

Maga az eszköz, egyébként egy elektronikával kibélelt, érzékelõkkel felszerelt bumper, azaz a telefonra pattintható keret, amelybe különbözõ funkcionalitást kínáló hátlapi panelek illeszthetõk. A Moscase-hez természetesen egy ingyenes alkalmazás is tartozik, amellyel követhetõk a szenzorok adatai. A keret tetején egy az optikai érzékelõ található – ez az okosórákból, esetleg a Samsung csúcstelefonjaiból lehet ismerõs – amellyel a pulzus mellett a vér oxigénszaturációja is mérhetõ. Ugyancsak az eszköz felsõ élére került egy hõszenzor, ez elsõsorban a testhõmérséklet vizsgálatát szolgálja, de a fejlesztõk szerint bármilyen 0 és 100 Celsius fok közötti hõforrás mérhetõ vele. A kütyü legérdekesebb része a két oldalán húzódó egy-egy impedanciaérzékelõ-sáv, amellyel az okostelefon a felhasználó bõrének ellenállását képes mérni, ebbõl pedig olyan biometrikus adatokat tud becsülni, mint a stressz szintje és testzsírszázalék.

Ehhez a bumperhez csatlakoznak majd a plusz képességeket kínáló hátlapok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!