2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Fidesz: konfliktusokhoz vezet a sok illegális bevándorlóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-28 15:35:11
A Fidesz szerint Európának és Magyarországnak sem érdeke, hogy nagy számban érkezzenek más kultúrából származó illegális bevándorlók, hiszen az rendkívül sok együttélési konfliktushoz vezet.

Pósán László, a kormánypárt országgyûlési képviselõje errõl hétfõn, az Országgyûlés épületében tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Hangsúlyozta, debreceni képviselõként tisztában van azzal, hogy egy menekülteket befogadó állomás komoly problémákat vet fel a hétköznapi életben. A politikus szerint a gondok leginkább Magyarország uniós csatlakozását követõen kezdõdtek, amikor az addig viszonylag zárt táborok megszûntek.

A politikailag korrektnek mondott beszédek a valós problémák elfedésére alkalmasak – mondta Pósán László, aki azt kérdezte, örülne-e bárki annak, ha az iskolából hazatérõ gyermekét a buszon körbeállja “hat fekete-afrikai fenyegetõ mozdulatokkal, hanghordozással”.

A kormánypárti politikus szerint ugyanis a menekülttáborok környékén ilyen és ehhez hasonló esetekkel kell számolni. Példaként említette, hogy Debrecenben 2012-2013-ban elõfordult, hogy három nigériai férfi megvert egy családapát, két algériai férfi kirabolt késsel egy diáklányt, egy táboron belüli konfliktus összetûzéshez pedig 600 rendõrt kellett kihívni.

Kiemelte, Magyarországra Európában az ötödik legtöbb migráns jelentkezik, a lakosság számarányához képest azonban az ország a második helyet foglalja el. Az illegális bevándorlók számának gyors növekedését mutatja, hogy 2012-höz képes meghúszszorozódott a számuk, az “idei adatok pedig még riasztóbbak” – fogalmazott.

Pósán László mindezek miatt üdvözölte, hogy a kormány a nemzeti konzultációval meg kívánja ismerni az emberek véleményét a kérdésben, egyúttal arra kérte a kabinetet, hogy az európai fórumokon lépjen fel annak érdekében, hogy az unió még kiemeltebben foglalkozzon ezzel a kérdéssel.

A fideszes képviselõ szerint amennyiben az unió nem képes ezt a kérdést összeurópai szinten kezelni, akkor lehetõvé kell tennie, hogy a tagállamok saját hatáskörben is hozhassanak törvényeket a probléma rendezésére. Szólt továbbá arról is, hogy a demokratikus berendezkedésû Egyesült Államok déli határát szögesdrót és fal védi, az illegális határátkelõkre pedig lõnek is, míg az Európai Unió a világ egyik legnagyobb segélyezõ és befogadó is, ami szerinte hosszú távon nem fenntartható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!