2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Banki elszámolás – Posta: csaknem hétszázezer devizahiteles levelet már átvettek az ügyfelekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-29 21:00:26
Csaknem 700 ezer devizahiteles levelet már átvettek az ügyfelek, több mint 400 ezer küldemény feldolgozása és kézbesítése pedig folyamatban van – közölte a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-vel.

Több mint 30 ezer esetben a küldeményért nem jelentkeztek, vagy a megadott címen az ügyfél már nem volt elérhetõ, így azokat a Magyar Posta visszaküldte a feladóknak – olvasható a közleményben.

A kézbesített levelek kétharmadát háznál, a címzés helyén, míg egyharmadát a postákon vették át az ügyfelek. A posta tapasztalata szerint a devizahiteles küldemények sikeres kézbesítési aránya jobb, mint az egyéb értesített küldemények esetében.

A vonatkozó jogszabályok alapján a pénzintézeteknek 2015. április 30-ig kell postára adniuk a fogyasztói kölcsönszerzõdések elszámolását tartalmazó értesítéseket. Az április 30-án feladott küldeményeket – tekintettel a hosszú hétvégére – május 4-tõl kézbesítik.

A Magyar Postának – a pénzintézetek elõrejelzése szerint – csaknem 2 millió ajánlott-tértivevényes levelet kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. Eddig csaknem 1,2 millió ilyen típusú küldemény érkezett be a postához, ami a várható mennyiség körülbelül 70 százaléka.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek mielõbb megkaphassák a leveleket, és ne alakuljon ki jelentõs torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során, a Magyar Posta a küldemény-feldolgozás, a kézbesítés és a postai átvétel területén is megerõsített kapacitással dolgozik. 2015. április 25-én, szombaton csaknem hetven kézbesítõ körzetben szombaton is dolgoztak a kézbesítõk. Amennyiben a feladásra rendelkezésre álló utolsó héten a beérkezõ küldeménymennyiség indokolttá teszi, az Országos Logisztikai Központ levélfeldolgozó központjában és egyes kézbesítõ körzeteken ismét lesz szombati munkavégzés, továbbá egyes posták – szintén indokolt esetben – hosszabb nyitva tartással állnak az ügyfelek rendelkezésére – közölték.

A jogszabályi elõírások szerint, az ajánlott-tértivevényes levelek 85 százalékának kézbesítését a Magyar Postának a levél felvételét követõ harmadik munkanapig, 97 százalékának pedig a feladást követõ ötödik munkanapig kell megkísérelnie. Ha a levelet nem sikerül a címzés helyén kézbesíteni, akkor a kézbesítési kísérlet napját követõen 10 munkanapig a posta a címhez tartozó illetékes letéti postán tartja a küldeményt. Ha a címzett ezt követõen sem jelentkezik a küldeményért, akkor a posta visszaküldi a levelet a feladónak – közölték.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!