2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 
Ruszinkó: május végéig lehet elkölteni a SZÉP-kártyákra 2013-ban feltöltött pénztForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-29 21:07:18
A SZÉP-kártyákra 2013-ban feltöltött pénzt május 31-ig lehet elkölteni – figyelmeztetett az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára.

Ruszinkó Ádám ismertetése szerint a SZÉP-kártyák forgalma tavaly 73 milliárd forint volt, ez a turizmusra fordított belföldi kiadások – nagyjából 290-300 milliárd forint – egynegyedét jelenti.

Hozzátette, hogy ez megmutatkozik a vendégek számának és a vendégéjszakák számának növekedésében is: előbbi 10 százalékkal, a belföldi vendégéjszakák száma pedig 8 százalékkal nőtt 2014-ben az egy évvel azelőttihez képest. A belföldiek turizmusra fordított költése 15 százalékos emelkedést mutat.

Kitért arra, hogy idén a tavalyihoz hasonlóan jók a belföldi turizmus kilátásai, a SZÉP-kártyákról felhasznált összeg az első negyedévben 9,5 százalékkal nőtt 2014-hez képest. A főszezon előtt a helyettes államtitkár nem akart találgatásokba bocsátkozni, de reményét fejezte ki, hogy az ágazat a tavalyihoz hasonló 8-10 százalékos bővülést el tudja érni. Ehhez az kell, hogy minél többen és minél gyakrabban használják a SZÉP-kártyájukat belföldi utazásra – fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra: a 2013-ban feltöltött összegeket május végéig lehet elkölteni a SZÉP-kártyákról, amire a következő két hosszú hétvége – a május elsejei, és a pünkösdi – jó alkalmat kínál.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint az elmúlt két hétben 400 millió forinttal csökkent kártyákra 2013-ban feltöltött és május 31-ig felhasználható összeg. A pihenőkártyák három zsebében a két éve feltöltött 67,8 milliárd forintból még 2,4 milliárd forint várja, hogy tulajdonosaik valamilyen rekreációs célú szabadidős tevékenységre, szállásra, éttermi fogyasztásra költsék el az elkövetkező hónapban. Az NGM szakértői elképzelhetőnek tartják, hogy idén 1 milliárd forint alá csökken a “bent ragadó”, tehát a munkáltatókhoz visszautalt pénz.

Közölték: a SZÉP-kártyát használó munkavállalók száma 2015-ben meghaladja az 1,1 milliót, az ilyen juttatást nyújtó munkáltatóké pedig megközelíti a 25 ezret. Az idei első negyedévben a munkáltatók a tavalyi 20,6 milliárd forintnál több mint 20 százalékkal, azaz 4 milliárddal nagyobb összeget, 24,7 milliárd forintot töltöttek fel dolgozóik kártyáira. Az első háromhavi költés ebből 13,8 milliárd forint volt, ami 9,5 százalékkal több mint a tavalyi év azonos időszaki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!