2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Az ország 18 pontján ünnepelik meg az Európa-napot májusbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 12:15:23
Országszerte 18 helyszínen várják színes programokkal, nyereményjátékkal a családokat május 1. és 11. között az Európa-nap alkalmából.

Az Európai Bizottság magyarországi képviselete kedden azt közölte az MTI-vel, hogy az Európai Parlament tájékoztatatási irodájával és a Europe Direct tájékoztató hálózattal együtt ingyenes gyermek- és családi programokat szerveznek, továbbá a Europe Direct irodák munkatársai adnak tájékoztatást az EU-val kapcsolatos kérdésekben, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról. Az érdeklõdõk információkat kaphatnak az EU munkahelyteremtéssel, beruházásokkal, éghajlatváltozással, energiapolitikával kapcsolatos céljairól is.

A programot idén is kvízekkel, játékokkal színesítik, az Európa-totót helyesen kitöltõk között pedig egy négynapos, kétszemélyes brüsszeli utazást sorsolnak ki.

Az idei Európa-napi rendezvények felhívják a figyelmet arra, hogy milyen jelentõs mértékben járul hozzá az unió Magyarország megújulásához, a nemzetközi fejlesztés európai éve alkalmából pedig arra, milyen sokat tud tenni Európa a fejlõdõ országokért – írták.

A programokat Békéscsabán, Zalaegerszegen, Hatvanban, Tatabányán, Salgótarjánban, Szegeden, Nyíregyházán, Kaposváron, Szombathelyen, Gyõrben, Budapesten, Kecskeméten, Szolnokon, Szekszárdon, Debrecenben, Pusztaszabolcson, Veszprémben és Miskolcon rendezik meg.

Az Európa-napot annak emlékére tartják meg minden évben, hogy Robert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én Párizsban új európai politikai és gazdasági együttmûködést vázolt fel, és ez a javaslat alapozta meg az Európai Uniót.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!