2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Amfetaminnal és egyéb szerekkel buktak le a dílerekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 12:23:52
A hajdú-bihari nyomozók a Terrorelhárítási Központ Mûveleti egységével együttmûködve elfogtak négy férfit.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság kábítószer-kereskedelem bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást három hajdúnánási lakossal szemben.

A hajdú-bihari nyomozók felkérése alapján a Terrorelhárítási Központ mûveleti egységének munkatársai 2015. április 25-én 19 óra 12 perckor a 35-ös számú fõút 34-es kilométerszelvényében megállítottak egy Mercedes típusú gépjármûvet és elfogták annak sofõrjét, Sz. Miklóst. A nyomozók a gépjármûvet átkutatták, amelynek csomagtartójában körülbelül 1,5 kilogramm amfetamint találtak. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 38 éves férfi a kábítószert Hollandiából a 28 éves hajdúnánási P. Gergõ megbízásából hozta Magyarországra.

P. Gergõt aznap hajdúnánási otthonában a Terrorelhárítási Központ mûveleti egységének munkatársai elfogták. A rendõrök házkutatást tartottak nála, amely során kábítószergyanús tablettákat, a kiméréshez használt digitális mérleget, és 42 darab 0,22-es kaliberû lõszert találtak és foglaltak le.

A bûncselekménnyel összefüggésben rövid idõn belül a Terrorelhárítási Központ beosztottjai Hajdúnánáson elfogtak még egy helyi lakost. J. András lakásában a nyomozók digitális mérleget és 60 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint zöld színû növényi származékot találtak, amelyeket lefoglaltak.

A három férfit a rendõrök elõállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták és bûnügyi õrizetbe vették õket, valamint elõterjesztést tettek elõzetes letartóztatásuk indítványozására.

A megalapozott gyanú szerint a 29 éves F. Zoltán P. Gergõtõl saját fogyasztás céljából többször vásárolt amfetamin tartalmú kábítószert. Õt a nyomozók 2015. április 27-én Debrecenben fogták el és elõállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányságra, ahol kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A debreceni lakos az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!