2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Egyeztetést sürget a kéményseprõk ügyében a szakszervezetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 13:10:35
Egyeztetést sürget a kéményseprõk ügyében a szakszervezet, mivel semmilyen információ nem áll rendelkezésre a kéményseprési közszolgáltatás katasztrófavédelemhez sorolásáról, amirõl a kormány korábban törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek – mondta Király András, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) elnöke kedden az MTI-nek.

Hangsúlyozta: meg kellene szüntetni a munkavállalói oldalon lévõ bizonytalanságot, mert jelenleg nem tudni, hogy mi lesz a kéményseprõ szakmában dolgozó mintegy 1500 ember sorsa a változtatás után. Nincs kidolgozva a háttér, nincs információjuk arról, milyen bérért, milyen jogviszonyban foglalkoztatnák õket az átsorolás után – tette hozzá.

Király András arról is tájékoztatott, hogy az Európai Közszolgáltató Szakszervezetek Szövetsége – amelynek tagja a HVDSZ 2000 – levélben jelezte a magyar kormánynak és a miniszterelnöknek, hogy célszerû lenne egyeztetéseket folytatni a kéményseprõk ügyében a szakszervezetekkel. Álláspontjuk szerint nem elfogadható az, hogy a változásokat a dolgozók és képviselõik bevonása nélkül hajtják végre.

Korábban a magyar szakmai szövetségek, az iparkamarák és a Magyar Szakszervezeti Szövetség szintén levélben fordultak a Belügyminisztériumhoz egyeztetést sürgetve, azonban nem érkezett válasz – emlékeztetett a HVDSZ 2000 elnöke.

A magyar kormány március 10-én nyújtotta be módosító törvényjavaslatát arról, hogy az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át novembertõl a kéményseprési közszolgáltatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!