2024. április 24. Szerda, György.
 
Fidesz: adócsökkentés jönForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 14:41:44
Kósa Lajos, a Fidesz országgyûlési képviselõje a nagyobbik kormánypárt sajtótájékoztatóján kijelentette: az ország gazdasági eredményei lehetõvé teszik az adócsökkentést. Ezért jövõre a személyi jövedelemadó 16 százalékos kulcsát 15-re mérséklik, a sertéshús ÁFÁ-ját pedig 27-rõl, 5-re csökkentik. Ezzel párhuzamosan tovább nõ a kétgyermekes családok adókedvezménye – tette hozzá.

Kérdésünkre Kósa Lajos elmondta: amennyiben a továbbiakban is évente 2-3 százalékos lesz a GDP bõvülés, 2018-ban már csak egyszámjegyû lehet az SZJA kulcs.

A szintén fideszes Dr. Papp László, debreceni polgármester arról beszélt, hogy a városban jelenleg mûködõ sertésfeldolgozó teljesítménye már eléri a 2011-ben bezárt húsipar termelésének az 50 százalékát. Annak a reményének adott hangot, hogy a sertéshús ÁFÁ-jának mérséklése, az ettõl várt fogyasztás növekedés, tovább javíthat ezen.

A halálbüntetés esetleges visszaállításával kapcsolatban Kósa Lajos úgy fogalmazott, hogy errõl nem lehet népszavazást tartani, de meg kell a dolgot vitatni. Õ életpárti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!