2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Megállapodtak a honvédségi dolgozók illetményen kívüli juttatásairólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 15:12:56
Megállapodtak a honvédségi dolgozók illetményen kívüli juttatásairól szerdán. A dokumentumot Hende Csaba honvédelmi miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Zsiga Imre, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Kelemen József, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban (HM).

A HM MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megállapodás az illetményen kívüli juttatások tekintetében többek között kiterjed a munkába járási költségek 50 százalékos kompenzálására, az Erzsébet-utalványok rendszerére. Az iskolaköteles gyermeket nevelõ honvédségi dolgozók továbbra is jogosultak 24 500 forint tanévindítási hozzájárulásra, továbbá 23 190 forint nevelési támogatásra, valamint havi ezer forint összegû bankszámla-hozzájárulásra.

A hivatásos, szerzõdéses katonák és közalkalmazottak önkéntes nyugdíjpénztári és önkéntes egészségpénztári munkáltatói hozzájárulásban részesülnek 2015-ben is. A tárca évente egyszer a közalkalmazottak részére 70 ezer forint ruházati költségtérítést biztosít, és megállapodtak a katonai ruházati illetmények éves összegérõl is.

Az aláírás után Hende Csaba elmondta: a honvédelmi tárca rendkívül fontosnak tartja a katonák és a honvédségi dolgozók életkörülményének javítását. A HM közleményében azt is felidézték, hogy az Országgyûlés április közepén döntött a katonák illetményének emelésérõl, amelynek eredményeként idén augusztustól átlagosan 30 százalékkal nõ a katonák illetménye, amely ezt követõen – 2019-ig – évente újabb 5-5 százalékkal emelkedik.

A Honvédszakszervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a jelenlegi megállapodás biztosítja a tárcánál mûködõ béren kívüli juttatási rendszer 2014. évi szintjének megõrzését, melyet a katonai életpályamodellhez kapcsolódó átlagos 30 százalékos illetményemelés mellett eredményként értékelnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!