2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A HÖOK az államtitkárhoz fordul a Klebelsberg-ösztöndíj késedelmes utalása miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-02 11:32:58
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Palkovics László felsõoktatásért felelõs államtitkárhoz fordul a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj utalási fennakadásai miatt – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Kifejtették, a HÖOK tagönkormányzatainak tapasztalatai szerint az ösztöndíjprogramban részt vevõ hallgatók nem kapják meg idõben a juttatást; az április 15-én esedékes utalás sem érkezett még meg. Jelzések szerint az ösztöndíj koordinálásért felelõs központ telefonon nem elérhetõ, nem válaszolnak e-mailekre vagy téves e-maileket küldenek ki. Az utalások folyamatos csúszása miatt sok hallgató kerül nagyon nehéz helyzetbe – írták.

A HÖOK emlékeztetett arra, hogy a Klebelsberg képzési ösztöndíjat osztatlan tanárképzésben részt vevõk számára írták ki. A havi 25 ezer és 75 ezer forint közötti összeget az ösztöndíjas bankszámlájára utalják.

A programot szigorú feltételek mellett lehet igénybe venni, például vállalni kell a szerzõdésben, hogy az ösztöndíjas a késõbbiekben a támogató által megjelölt körbõl választott köznevelési intézménynél legalább az ösztöndíj folyósításának idõtartamával azonos ideig munkavégzésre irányuló jogviszonyt létesít.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!