2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A társasházak energiahatékonysági támogatására április 30-tól lehet pályázniForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-02 11:52:49
Az Otthon melege program társasház-felújítási alprogramjában április 30-tól lehet pályázni az 5-60 lakásos társasházak energiahatékonysági támogatására – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a tízmilliárd forintos kerettel, 50 százalékos támogatási intenzitással elindult alprogramban az 1946 után épült, 2006. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkezõ, távfûtéssel, házközponti fûtéssel vagy lakásonkénti egyedi fûtéssel rendelkezõ lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást. Az épületenergetikai beruházásoknak köszönhetõen várhatóan 20 ezer lakás újulhat meg.

A támogatást egyebek mellett a lakások, lépcsõházak és egyéb közös fûtött helyiségek külsõ nyílászáróinak cseréjére, az épület valamennyi homlokzatának teljes hõszigetelésére, épületgépészeti rendszerek energia-megtakarítást eredményezõ felújítására és megújuló energiafelhasználás kialakítására lehet támogatást igényelni.

Az NFM közleménye szerint az állami támogatás mértéke – a megvalósítandó fejlesztéstõl függõen – az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított széndioxid egységre 750-950 forint közötti összeg. Az elnyerhetõ támogatás azonban nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50 százalékát – írják.

Pályázatot 2015. április 30-tól a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatnak be a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkezõ társasházak, lakásszövetkezetek, kizárólag elektronikus formában, a www.zfr-th-2015.nfsi.hu pályázati rendszeren keresztül.

Az Otthon melege program korábban meghirdetett alprogramjainak már több mint 95 százaléka részesült támogatásban, így több mint 27 ezer család otthonában valósulhatnak meg energiahatékonyságot eredményezõ beruházások – írja az NFM.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!