2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Többfelé esõs, szeles idõvel kezdõdik a májusForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-02 12:18:23
Május elsõ napjaiban ismét többfelé várható esõ, zápor, néhol zivatar is, emellett többfelé a szél is megerõsödik. Ezzel együtt viszont napközben sok helyen 20 Celsius-foknál is melegebb lesz majd a hosszú hétvégén – derül ki a meteorológiai szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Pénteken, május elsején eleinte változóan felhõs lesz az ég, majd a kora délelõtti óráktól észak felõl fokozatosan megvastagszik a felhõzet, délen még többórás szûrt napsütés valószínû. Napközben északon elszórtan zápor elõfordulhat, majd az esti óráktól dél felõl várható egyre több helyen esõ, záporesõ. Többfelé megerõsödik a szél is. A minimumhõmérséklet 4-9, a maximumhõmérséklet 17-22 fok között alakul.

Szombaton kezdetben sokfelé, majd inkább csak a déli és keleti határvidéken, illetve az Északi-középhegységben várható esõ, zápor, néhol zivatar. Emellett többfelé megerõsödik a légmozgás, fõleg a Kisalföldön és a fõváros környékén néhol viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 10-14 fok lehet. Nappal általában 17-22 fok között alakul a hõmérséklet, de a tartósan borult helyeken ennél hûvösebb lesz.

Vasárnap több-kevesebb szûrt napsütésre mindenütt lehet számítani. Napközben csak helyenként lehet kisebb esõ vagy zápor, estétõl viszont ismét valószínûbb, hogy elered az esõ. A legalacsonyabb hõmérséklet 3-10, a legmagasabb nappali 17-23 fok között valószínû – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!