2018. március 23. Péntek, Emőke.
 
Banki elszámolás – Több mint másfél millió levelet adtak postáraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-03 08:33:46
A bankszövetség és a bankok tájékoztatása szerint szerda estig 1 millió 600 ezer banki elszámolásról szóló levelet adtak át a postának – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni műsorában.

Mint kifejtette: a jogszabályban megjelölt április 30-i határidő arról szól, hogy a bankoknak eddig kellett feladniuk a banki elszámolásról szóló tájékoztatást. Ahhoz képest, hogy a múlt héten a posta még úgy nyilatkozott, hogy 800 ezer levél van birtokukban, egy hét alatt nagyjából ugyanennyi levelet adtak postára. A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet, hogy ilyen nagy mennyiségű levél feldolgozása és kiküldése nagyon nagy munka, nem szükséges az ügyfeleknek “a bankba rohangálni”, legalább a jövő hét végéig érdemes várniuk, hogy megkapják a banki elszámolásról szóló levelüket, vagy az arról szóló értesítést.

Hozzátette továbbá, hogy két nagy banknak, amelyek az állammal perben álltak, a jogerős döntés kimondása után 60 napjuk van a levelek postázására, így előfordulhat, hogy az ő ügyfeleik csak június közepén kapják meg a tájékoztatót.

Balogh László szólt arról is, hogy az ügyfeleknek a levél kézhezvételétől számítva 30 nap gondolkodási idejük van, hogy ellenőrzést kérjenek, illetve panasszal éljenek a megállapított összeggel kapcsolatban.

A helyettes államtitkár kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: “a levélben nincsenek kisbetűs részek”. Az értesítés azt tartalmazza, hogy az illető milyen hitelt vett fel, mikor kezdődött a folyamat, az egyes évek végén mekkora volt a hitelállomány, mennyit fizetett vissza. Továbbá van egy végösszeg, hogy mekkora a devizaárfolyambeli különbség miatt visszajáró összeg és az ezen túlmenően tisztességtelenül felszámolt kamatkülönbözet miatt mennyit írtak jóvá az illető számláján – fejtette ki az NGM helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!