2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Emmi: megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-03 09:13:59
Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

Mint kiemelték: a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetû gyermekek segítség nélkül az óvodai, iskolai szünet idején sem jutnának meleg ételhez. A kormány a nyári étkeztetésre szánt forrásokat fokozatosan emelte az elmúlt években: 2013-ban az állam 2,4 milliárd forintot fordított erre, tavaly ez az összeg 2,64 milliárd forint volt. Idén a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülõ gyermekek ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre. Az újabb emelésnek köszönhetõen idén a szünidõben is ingyenesen étkezõ gyermekek száma 135 ezerre nõhet – tették hozzá.

A szociális és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkárság közleménye szerint az önkormányzatok május 7-i leadási határidõvel igényelhetik a támogatást. A pályázat elérhetõ a kormany.hu dokumentumtárában.

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni mûsorában elmondta, hogy több szempontból enyhítették a pályázati feltételeket, hogy még több önkormányzat tudjon bekapcsolódni az ingyenes nyári gyermekétkeztetésbe. Céljuk, hogy “egy gyermek esetében se fordulhasson elõ, hogy nyári szünetben nem jut egy tál meleg ételhez” – fogalmazott az államtitkár.

A támogatásra tavaly 1270 olyan önkormányzat jelentkezett, ahol rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülõ gyermek él, és közel 120 ezer rászoruló részesülhetett étkezésben. A nyertes települési önkormányzatoknak a nyári szünidõ alatt legalább 43, legfeljebb 53 napon keresztül kell biztosítania a rászoruló gyermekeknek a napi egyszeri egészséges, friss alapanyagokból készített meleg ebédet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!