2023. november 30. Csütörtök, András, Andor.
 
Trafik – Május 2-án éjfélig lehet pályázni trafikok mûködtetésére a hatodik pályázati körbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-03 09:48:49
Május 2-án éjfélig jelentkezhetnek azok, akik trafikot szeretnének mûködtetni a hatodik állami pályázaton kiírt 490 település valamelyikén.

Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (ND Nonprofit Zrt.) honlapján április 2-án közzétett pályázati kiírás szerint minden településen egy trafikot lehet nyitni.

A pályázatokat külön-külön a társaság postafiók címére kell benyújtani.

Az ND az MTI-t korábban arról tájékoztatta, hogy mintegy 5845 koncessziós joggal rendelkezõ nemzeti dohánybolt mûködik az országban, és további 476 helyen ideiglenesen árulnak dohánytermékeket addig, amíg nem találnak gazdára ezek a koncessziók is.

Az ötödik pályázati körben 77 településre 88 koncessziós helyet hirdettek meg. A beérkezett pályázatok száma 653 volt és 70 nyertest hirdettek ki, közülük ketten nem írták alá a szerzõdést.

A meghirdetett települések közül nem pályáztak 18-ra. Ezek: Aranyosapáti, Bérbaltavár, Dávod, Domaszék, Dubicsány, Földes, Hercegszántó, Kömörõ, Magyarszecsõd, Nagyrábé, Nyírtass, Püspökszilágy, Rákóczibánya, Sajtoskál, Tiszabõ, Tyukod, Vácegres, Záhony. A két alá nem írt szerzõdés a következõ településeket érinti: Ferencszállás, Tiszaszalka.

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelmérõl szóló törvény (trafiktörvény) szerint 2013. júliusától csak az állami pályázaton koncessziót, vagyis mûködési jogot nyerõ vállalkozások árulhatnak dohányterméket Magyarországon meghatározott feltételek mellett. E jogok kiadása és a megszûnõ dohányboltok pótlása érdekében folyamatosan jelennek meg a pályázatok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!