2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Várólista helyett magánorvosForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-03 09:56:28
Legtöbben fogászati és nõgyógyászati rendelések esetén választják a magánszektort.

Az idõtényezõ és az orvos osztatlan figyelme a két legfontosabb szempont, ami miatt magánorvost választ egy mai beteg – derült ki egy egészséggel foglalkozó honlap felmérésébõl.

A lakosság legnagyobb része úgy gondolja, hogy törõdik saját egészségével, viszont csupán 48 százalékuk gondolja annak is magát.

– Az idei kutatásból kiderült, az elmúlt egy évben orvoshoz forduló magyarok 47 százaléka járt valamilyen magánrendelésen – mondta Pilling Róbert, a honlap fõszerkesztõje. Ez az adat azt mutatja, hogy egyre nõ azoknak a száma, akik megelégelve az állami rendeléseken jellemzõ hosszú várakozási idõket, hajlandóak áldozni az egészségükre és inkább választják a magánszektort. Legtöbben fogászati és nõgyógyászati rendeléseket látogattak, de népszerû még a magán bõrgyógyászat is.
Fontos tényezõ a benyomás

A kutatási adatok alapján az idõtényezõ és az orvos osztatlan figyelme a két legfontosabb szempont, ami miatt magánorvost választ egy mai beteg.

Érdekes adalék, hogy az orvosok kiválasztásakor elsõsorban a rendelõk honlapján található fénykép a döntõ. Sokkal szívesebben választanak a páciensek olyan orvost, akirõl egy mosolygós, kedves arcot látnak, mint egy olyat, aki láthatóan 10 éve készült, homályos képet mutat magáról. A nõk számára fontos továbbá az orvos egyénisége (41 százalék), a férfiak viszont tárgyilagosabbnak tûnnek ebben a kérdésben (27 százalék).


Barátok ajánlása az elsõ

Míg egészségügyi információk keresésére elsõsorban az internetet használjuk (35 százalék) megelõzve a háziorvost és a szakorvost is (20-20 százalék), addig az orvosválasztásnál még mindig a barátok, ismerõsök véleménye a döntõ. Ennek az az oka, hogy kevés információ található az interneten a magán-egészségügyi intézményekrõl.

Az emberek tehát bíznak a magánrendelõkben, még azok is jóval magasabbnak ítélik azok színvonalát, akik az elmúlt egy évben nem jártak magánellátáson, derült ki a kutatásból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!