2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
4 valós ok arra, miért nem te kaptad az állástForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-03 10:19:37
A legtöbbször nem tudhatod biztosan, miért nem melletted döntöttek egy-egy állásban. Nem is érted.

Pedig olyan jól ment minden: az állásinterjún jól megértettétek egymást, a fizetési igényedet elfogadták, a szakmai teszten jó eredményt értél el, az utolsó körös interjú után azonban vagy a szomorú hírt közölték egy rövid e-mailben, vagy nem is jelentkeztek többé a reménybeli munkáltatók.


Ha mégis írtak valami biztatásfélét, biztosan egy sablonszöveg, miszerint „pályázatát értékesnek találtuk, de …” és semmi konkrétum. A valós okokat többnyire nem mondják el a munkáltatók, még akkor sem, ha rákérdezel. Nem merik vállalni, mert esetleg törvénybe ütközõ diszkriminációról van szó, vagy egy olyan szubjektív véleményrõl, ami nem a te pozíciódat erõsítette. Vagy olyan gazdasági környezeti változás történt, ami miatt úgy döntöttek, hogy inkább nem töltik be a nyitott pozíciót. Senkivel, veled sem. Az általános, valós okok az alábbiak is lehetnek, amelyeket azért szedtem össze, hogy lásd: van olyan, hogy mindent jól csinálsz, nincs veled semmi probléma, de valamiért mégsem leszel ott nyerõ. Ezek miatt ne hibáztasd magad, ne gondolkodj, mit kellett volna másképp, egyszerûen lépj tovább, keresd az újabb lehetõségeket.
1. Nem voltál szimpatikus/más szimpatikusabb volt

A különbözõ csapatok, emberek számára különbözõ dolgok fontosak, szimpatikusak. Õk sem tehetnek róla, te sem, ha a kölcsönös szimpátia nincs meg, egyszerûen nem passzoltok össze. Ezt õk valószínûleg nem mutatták az interjúk során, mert jó szakembernek tartottak, meg akartak ismerni. De volt benned valami, ami miatt nem a tiéd lett az állás: lehet, hogy túl komolyan vetted a feladatot, az interjút, lehet, hogy túl bõbeszédû/szûkszavú voltál másokhoz képest. Ha magadat adtad, és nem egy szerepet játszottál, akkor megtettél mindent. Ha igyekeztél a legjobb formádat hozni, lehet, hogy nem sikerült: lehet, hogy érezték a szorongást, az erõltetettséget, nem tudtál kellõ magabiztosságot sugározni.
2. Túl szép vagy/nem vagy elég szép

Ezt senkinek sem mondhatják meg nyíltan, de bizony szempont lehet. Az attraktív külsõd elbizonytalaníthat olyan embereket, akik talán kevésbé elégedettek a saját külsejükkel. A fordítottja is okozhatta, hogy nem melletted döntöttek: ha benned nem érezték a magabiztosságot, azt, hogy magaddal rendben vagy, akkor egy kiegyensúlyozottabbnak látszó jelöltben kevesebb beilleszkedési kockázatot láthattak.
3. Belsõ emberrel/ismerõssel töltötték be az állást

Lehet, hogy õt felvenni tényleg jobb/kényelmesebb volt valami miatt: lehet, hogy az döntött, hogy azonnal tudott kezdeni, nem kellett rá várni, amíg a felmondási idejét kitölti. Lehet, hogy az ismerõs munkáját már ismerik, és ezért megbíznak benne, jobban, mint valakiben, akivel csak állásinterjúkon beszélgettek.

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat
4. Megváltozott a gazdasági helyzet

Úgy tûnt, sok feladat lesz nemsokára, kell az új munkaerõ, de a piaci viszonyok, a cég partnerei, beszállítói, vevõi valahol másképp döntöttek valamiben, a nagy üzlet nem valósult meg. Így a felmerült igény az új munkaerõre hirtelen eltûnt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!