2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Két kísérleti projektet indít az elektronikus jegyrendszer tesztelésére a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-03 11:04:32
Két kísérleti projektet indít az elektronikus jegyrendszer tesztelésére a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.: Debrecenben a mobiltelefonos vásárlást, Budapesten pedig a kártyás felhasználást tesztelik majd – mondta Veres Mihály, a társaság vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetése céljának azt nevezte, hogy korszerû technológiával segítsék a közösségi közlekedés egyszerûbb igénybevételét.

A vezérigazgató elmondta: két kisebb kísérleti projektet fognak indítani, hogy megismerjék, a felhasználók hogyan viszonyulnak a rendszerhez.

Debrecenben kifejezetten a mobiltelefonos vásárlást, a fõvárosban pedig – mivel itt találkozik a Volán és a MÁV a fõvárosi közlekedéssel – a kártyás felhasználást szeretnék tesztelni, vagyis, hogy egy kártyával lehessen minden közlekedési módot igénybe venni.

Veres Mihály beszámolt arról is, hogy közvélemény-kutatással kívánják felmérni a lakosság és a települések igényeit az elektronikus jegyrendszerrõl. Mint mondta, a cél az, hogy a rendelkezésre álló technikai megoldások közül azt válasszák ki, amelyik a legközelebb áll a fogyasztói igényekhez.

A vezérigazgató egy szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, a rendszer idén még kísérleti jelleggel, jövõ tavasztól élesben mûködik Debrecenben, 2016 végén pedig országosan.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!