2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Nõtt a fiatalok lakásvásárlási kedveForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-04 10:07:59
Kedvet kaptak a fiatalok a lakásvásárláshoz egy friss felmérés szerint, ezzel egyidõben a megtakarítási célok között is elsõ helyre lépett a lakásra gyûjtés – mondta el egy ingatlanpiaci szakértõ szombaton, az M1 aktuális csatornán.

Amíg korábban a fiatalok többsége az albérletet tekintette a különköltözés lehetséges megoldásának, egy kereskedelmi bank felmérése szerint most már a válaszadók 40-40 százaléka említette, hogy lakásvásárlásban, illetve -bérlésben gondolkodik – mutatott rá Birinyi Judit, az Openhouse Országos Ingatlan Hálózat irodavezetõje.

Kiemelte, hogy nagyon jó lakástakarék-pénztári lehetõségek vannak, ezzel négy bank is foglalkozik. Hangsúlyozta, hogy a fiatalok a jövedelmük egy részét már nem albérletre költik, inkább félreteszik lakásvásárlásra.

Elmondása szerint most már húsz százalékos önerõvel lehet felvenni hitelt. Kifejtette, hogy az ezzel nem, csak lakástakarékkal rendelkezõ fiatalok az önerõt egy tehermentes pótfedezettel kiválthatják. Ez szülõi segítséget jelent, de a szülõk nem kötelezik el magukat 15-20 évre, mert amint összejön az önrész, lehetõség van ennek tehermentesítésére.

Az irodavezetõ hangsúlyozta, hogy az utóbbi 12 év alatt nem volt a jelenlegihez hasonlóan kedvezõ forinthitel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!