2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A héten is változékony lesz az idõjárásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-04 11:19:55
A következõ napokban melegszik a levegõ, kedden néhol akár 30 Celsius-fok is lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos, középtávú elõrejelzés szerint a jövõ héten is változékony lesz az idõjárás, záporokra, zivatarokra is készülni kell.

Hétfõn napközben hosszabb-rövidebb idõre kisüt a nap, északkeleten elszórtan várható kisebb esõ. Délutántól helyenként másutt is kialakulhatnak záporok. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet. A nappali hõmérséklet általában 19-26 fok között valószínû, de északkeleten 1-2 fokkal hûvösebb is lehet.

Kedden a Dunántúlon napos idõ várható fátyol- és gomolyfelhõkkel, másutt délelõtt erõsen felhõs lesz az ég, majd nyugat felõl lassan csökken a felhõzet. Eleinte a Dunától keletre elszórtan, délután már csak északkeleten és csupán helyenként valószínû kisebb esõ, zápor. A legalacsonyabb hõmérséklet 10-16, a legmagasabb nappali hõmérséklet az ország nagy részén 25-30, északkeleten 20-24 fok között alakul.

Szerdán északkeleten és északnyugaton délután elszórtan zápor, zivatar is valószínû, másutt többnyire napos, száraz idõ ígérkezik. A szél többfelé megerõsödik, zivatar idején viharossá is fokozódhat. A minimumhõmérséklet 12-18 fok között, a maximumhõmérséklet északnyugaton 23, délkeleten 28 fok körül alakul.

Csütörtökön sok napsütésre lehet számítani, néhol fordulhat elõ záporesõ. A leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Nappal 21-24 fokig melegszik a levegõ.
Pénteken napos idõ várható, csapadék nem valószínû. A minimumhõmérséklet 6-11 fok között valószínû. A nappali maximumok 22-25 fok között alakulnak.

Szombaton is sok lesz a napsütés, helyenként lehet zápor, akár zivatar is. A legalacsonyabb hõmérséklet 7-13, a legmagasabb 23-26 fok között alakul.
Vasárnap megnövekszik a felhõzet és több helyen várható zápor, zivatar. Emellett a szél is megerõsödik, zivatar idején viharossá fokozódhat. A minimumhõmérséklet 9-14, a maximumhõmérséklet 17-23 fok között valószínû – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!