2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 
Jobbik: mihamarabb vonják vissza a földadótForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-05 09:14:32
A települési adó, ezen belül a földadó kivetése Alaptörvénybe ütközik, és ezért is kérik a jogszabály hatályon kívül helyezését – fogalmazott Demeter Pál, a Jobbik megyei önkormányzati frakciójának vezetõje a hétfõn megtartott sajtótájékoztatón.

A kormány az autonómia leple alatt rákényszeríti az önkormányzatokra a helyi adó kivetését. Emiatt a gazdák egy része kénytelen lesz eladni a földjét, amit a külföldiek is megvehetnek – mondta a politikus, majd azzal folytatta, hogy jó lenne, ha a kormány az önkormányzatoknak visszaadná a gépjármû adó 60 százalékát, amit a belterületi utak fejlesztésére használhatnának. Ugyanakkor kéri az önkormányzatokat, hogy ne vezessék be a földadót, ne lehetetlenítsék el a magyar gazdákat. A települési adó bevezetése ellen az Alkotmánybíróságnál és a ombudsmannál is tiltakoztak már, ennek eredményétõl teszik függõvé a további tiltakozásuk módját – válaszolta a Napló kérdésére a politikus.

Hajdú-Biharban eddig Balmazújvárosban, Hajdúhadházon és Mikepércsen vezették be a földadót, Hajdúböszörményben és Hajdúnánáson pedig tervezik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!