2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Növekedési hitel: bõvül a pénzt felvevõk köreForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-05 09:51:38
A hitelezési kockázatot ezek után is a finanszírozó pénzintézet állja.

Hamarosan ismét módosul a Növekedési Hitelprogram, így több lehetõség nyílik a komplex, idõigényesebb elõkészítést igénylõ beruházások megvalósítására, valamint tovább bõvülhet az igénybe vevõk köre – vélik a K&H szakemberei.
Orvosolja a gondot

Májustól ismét módosul a Növekedési Hitelprogram, és az igényelt hitelösszeg lehívására eddig érvényben lévõ 2016. június 30-ai határidõ 2016. december 31-re tolódik. „A beruházási hitelek igénylésekor az alapos tervezés ellenére is elõfordul, hogy a vállalkozás önhibáján kívül a szükséges engedélyek beszerzése lassabb a tervezettnél, és az eredetileg meghatározott kivitelezési idõszak elhúzódik. Az NHP-hiteleknél azonban az igényelt, de a lehívási idõszak végéig igénybe nem vett hitelkeret után rendelkezésre tartási jutalékot kell fizetni. Így a lehívásra rendelkezésre álló idõ meghosszabbítása most orvosolja ezt a problémát, ami a komplexebb, idõigényesebb elõkészítést igénylõ beruházások finanszírozását segíti elõ” – mondta el Hodina Péter, a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetõje.
További nyitás

A másik nagyon fontos változás, hogy a 2,5%-os kamatba ezentúl nem kell beleszámolni az intézményi kezességvállalás díját. Ez az intézkedés lehetõvé teszi a bankok számára, hogy nyissanak a kisebb, kockázatosabb vállalkozások felé. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a hitelezési kockázatot ezek után is a finanszírozó bank állja, ezért a 2,5% kamatmaximum továbbra is óvatos finanszírozásra enged teret.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!