2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megalakultak a megyei egészségügyi irányító bizottságokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-05 11:08:33
Valamennyi megyében megalakultak az egészségügyi irányító bizottságok – közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) hétfõn az MTI-vel.

A fõvárosban és Pest megyében három bizottság alakulásáról döntöttek.

Az OEP emlékeztet arra, hogy a bizottságok érdemi munkájukat május 18-tól folytatják, javaslatot tesznek a megyei és fõvárosi fekvõbeteg-szakellátási és az integrált járóbeteg-szakellátási kapacitások és ellátási területek következõ finanszírozási évben tervezett módosítására.

Január közepén közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma egészségügyért felelõs államtitkársága, hogy megkezdik munkájukat a megyei egészségügyi egyeztetõ bizottságok annak érdekében, hogy áttekintsék az adott megye, térség egészségügyi
ellátásának struktúráját, a kapacitásokat és megtalálják a lehetõ legoptimálisabb mûködési kereteit.

Mészáros János, az Emberi Erõforrások Minisztériuma egészségügyért felelõs államtitkárságának kabinetfõnöke múlt héten egy konferencián tartott elõadásában azt mondta, hogy a megyei egyeztetõ bizottságok munkája nem ért véget februárban, feladatuk “kettéválik”. A következõkben az OEP az intézményekkel együtt meghatározza a kapacitást és a finanszírozást, a másik “ágon” pedig a intézmények gazdálkodását vizsgálják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!