2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
25 érdekes tény a szerelemrõl és a szexrõlForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-02 09:55:15
Tudtad, hogy az életedbõl legalább két teljes hetet csókolózással töltesz? És azt, hogy a legtöbben nem egybõl szeretnek bele partnerükbe? Furcsa és meglepõ tények a szexrõl és a szerelemrõl.

1. A csókolózás segít „kiszagolni” a megfelelõ társat. Amikor az arcunk közel van a partnerhez, a feromonjaink biológiai információkat cserélnek arról, hogy megfelelõ utódokat fogunk-e nemzeni. A nõk tudat alatt elõnyben részesítik azoknak a férfiaknak az illatát, akiknek immunrendszere az övéktõl eltérõ fehérjéket tartalmaz. Nem túl romantikus, de biztonságos mechanizmus.

2. Ahogy nincs két egyforma ujjlenyomat, vagy hópihe, ugyanez igaz az ajkakra is. Még azonosításra is használják idõnként a poháron hagyott rúzsnyomot.

3. Vannak olyan nõk és férfiak, akik képesek az orgazmusra anélkül, hogy bárki megérintené õket. Néhány szerencsés nõ pedig pusztán a mellbimbó izgatásával képes eljutni a csúcsra.

4. Azok a férfiak, akik reggelente megcsókolják a feleségüket, átlagosan öt évig élnek tovább, mint azok, akik nem.

5. Jelenleg körülbelül 4000 ember szeretkezik a világban. Neked biztos a monitor elõtt kell ülnöd?

6. Egy könnyû puszi az arcra mindössze négy arcizmot használ. Egy szenvedélyes csók mind a harmincnégyet. Arc-aerobic!

7. Az emberek kétharmada szeret bele olyasvalakibe, akit már egy ideje ismer, és mindössze egyharmaduk állítja, hogy egy új ismeretségbõl is lehet azonnal valódi szerelem.

8. A világ leghosszabb csókjának rekordját az olasz Andrea Sarti és Anna Chen tartja, akik 2004-ben, Valentin napon 31 órán, 18 percen és 33 másodpercen keresztül csókolóztak egyfolytában. A teljesítményért járó 15.000 dolláros pénzdíjat az esküvõjükre költötték.

9. A férfiak fele állítja, hogy hajlandóak lennének a szexre úgy is, ha nem csókolhatnák meg a partnerüket. A nõknek mindössze 14 százaléka lenne erre hajlandó.

10. Ötbõl csak egy férfi kéri meg választottja kezét térden állva. Hat százalékuk viszont képes telefonon megejteni a lánykérést… gyanítjuk, hogy ugyanez a hat százalék egy gyors „kösz, nem” válasszal kénytelen beérni.

11. A stressz a szex ellensége. Ahhoz, hogy egy nõ képes legyen eljutni a csúcsra, az agy félelem és aggodalom központja teljesen ki kell, hogy kapcsoljon.

12. Ötbõl egy hosszú kapcsolat kezdõdött úgy, hogy mindkét félnek volt a találkozás pillanatában partnere.

13. A szerelem képes ugyanazt a stresszt kiváltani a szervezetben, mint a félelem. A fizikai reakciók megegyeznek: kitágult pupillák, izzadó tenyér, felgyorsult szívverés.

14. Egyetlen perc szenvedélyes csókolózás akár 109 kalóriát is elégethet. És mennyivel jobb egy óra csókolózás, mint egy óra szenvedés az edzõteremben!

15. A leghosszabb víz alatti csók rekordját Tokióban állították fel: 2 perc 18 másodpercig tartott.

16. A rendszeres szex nem csak gyakoribb mosolygásra ad okot, biológiai haszna is van. Az izomzat intenzív használata, vagy a boldogsághormonok rendszeres mûködése mellett a férfiaknak kifejezetten szükségük van a rendszeres ejakulációra: így tud ugyanis friss spermium termelõdni, ami nemcsak a betegségek megelõzésének tesz jót, de az utódnemzést is nagyban segíti.

17. A férfiak 68 százaléka állítja, hogy jól csókol. A nõk ennél valamivel szerényebbek: 56 százalékuk tartja magát igazán jónak a csókolózásban.

18. A nõi orgazmus erõteljes fájdalomcsillapító, mivel jóllét-hormonokat, azaz endorfinokat szabadít fel. Ennyit a fejfájásról, mint kifogás…

19. A nõk 11 százaléka kutat egy kicsit a férfi után az elsõ randi elõtt vagy után. A férfiak nem ennyire kíváncsiak (vagy õszinték), mindössze hét százalékuk vallotta be, hogy tett már ilyesmit.

20. A valószínûségszámítás szerint tizenkét emberrel kell járni, mielõtt kiválasztjuk a hosszútávú partnerünket. Állítólag átlagosan hatszor leszünk szerelmesek, mielõtt kikötünk életünk párja mellett.

21. A bõrbetegségekkel kapcsolatos kutatások azt bizonyították be, hogy a csókolózás csökkenti a dermatitiszt, a kiütéseket és a pattanások elõfordulását. Sokkal olcsóbb és élvezetesebb, mint egy kozmetikai kezelés…

22. Az orgazmus sokkal intenzívebb, ha forró a levegõ. Talán ezért szeretjük a nyaralás alatti szexet, és a szaunásat is. Mindegy, csak izzadni lehessen.

23. Azok a nõk, akik romantikus regényeket olvasnak, kétszer annyit szexelnek, mint a többi nõ. Elõjátéknak egy könyvesbolt?

24. Egy átlagos személy életébõl legalább két hetet csókolózással tölt. Ebbe beletartoznak azok is, akiknek gyerekkorukban választottak házastársat, így erõsen rontják az átlagot. Így te biztosan több héttel megelõzöd õket.

25. A férfiak hetven százaléka úgy gondolja, hogy a nõk imádnak borostás pasikkal csókolózni. Ezúton is jelezném, hogy a látványt szeretjük. A lehorzsolt, kipattogzott állunkat kevésbé.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!