2022. augusztus 17. Szerda, Jácint.
 
Megérkeztek a NAV-tól a bevallási ajánlatokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-06 09:39:35
Több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését az szja-bevallás elkészítésében.

A hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-ig postázta, illetve az Ügyfélkapuval rendelkezõknek elektronikusan küldi. A munkáltatók szintén április 30-ig adtak igazolást az szja-bevallás elkészítésérõl azoknak, akik azt kérték. Az Észak-alföldi Régióban több mint 80 ezer adózó választotta az egyszerûsített bevallást.
Ha nincs eltérés…

A hivatal által küldött bevallás adatait össze kell hasonlítani az igazolásokon szereplõ adatokkal. Ha eltérés nincs, akkor további teendõ sincs, a bevallást nem kell visszaküldeni, de a hozzá tartozó igazolásokkal együtt meg kell õrizni 2020. december 31-éig. Aki módosítja vagy kiegészíti a bevallási ajánlatot, annak a végleges változatot aláírva, május 20-áig kell visszajuttatni a NAV-hoz.
Ha fizetni kell…

Ha valakinek a bevalláskor kell jövedelemadót fizetnie, azt ugyancsak május 20-áig kell megtennie. A bevallási nyomtatványon a részletfizetés lehetõsége is választható (150 ezer forintig 6 havi részlet kérhetõ), ilyenkor az elsõ részletet kell május 20-ig megfizetni. Az adó átutalással és csekken is befizethetõ, az ügyfélszolgálatokon pedig bankkártyát is használhatnak az adózók. Utaláskor az adóazonosítót kell beírni a közlemény rovatba. Akinek visszaigényelhetõ adója van, a bevallás fõlapján kell jeleznie, ha visszakéri az adót és az utaláshoz szükséges bankszámlaszámot vagy postai címet is meg kell adnia.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!