2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nézõpont: Élet a portánForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-07 18:07:27
Ha nem is egy-egy szárnyat, combot, de jövõbeni ígéretes falatokat nyújtottak át a kicsinyeknek. A reménybeli lakomához türelem és szorgalmas munka vezet, mert az állatokat gondozni kell, mire vágásra éretten beteljesítik küldetésüket a családok asztalain. Ez lenne a rendje s módja annak a kezdeményezésnek, amelyet siker és kudarc egyaránt kísér. Nyéki Zsolt jegyzete.

Jó hogy egyáltalán van, elindult, a figyelem középpontjába állítja a nehéz sorsú családokat, gyerekeket, s ténylegesen is ad valamit a kézbe. Kicsit furcsa viszont az a jóhiszemû naivitás, amellyel a súlyos százmilliók taksált adomány sorsát kezelik az alapítványnál. Lapunk kérdésére is többször megerõsítették az elmúlt években: nem nézik, hogy az állatokat valóban felnevelik-e, a vetõmagot nem adják-e el potom pénzért, a vetõkrumpli nem végzi-e rögvest a fazékban. Mondják: az adományozás szelleméhez ez méltatlan lenne. Márpedig ez nem ilyen egyszerû: a segítõ szándék felelõsséggel is jár, hiszen akár állami támogatásból, akár céges felajánlásból jön össze a pénz az állatok, szaporítóanyagok beszerzésére, mindenki elvárja, hogy célba is érjen. Ezért reményteli, hogy megyénkben maguk az érintettek szervezik meg a folyamatos kontrollt, s nem csinálnak ebbõl lelkiismereti kérdést. Nem is lehet, hiszen hogy máshogy javíthatna önnön sorsán egy csöppet vidéken az ember, ha nem a földbõl, jószágból, gazdálkodásból? Nem feltétlenül kell nagyüzemi gazdaságban gondolkodni, már az is nagy lépés, ha a ház körüli földön ki-ki megtermeszti az alapvetõ zöldségeket, gyümölcsöket; ha kikerül egy kis takarmánynak való a csirkének, malacnak; ha nem az lesz a legizgalmasabb program, hogy mindezt a bevásárló központok polcairól pakolják nagy kosarakba.

Kívánjunk jó munkát mindazoknak, akik most egy lehetõséget kaptak, kísérjük együtt figyelemmel szorgos munkájukat, már csak azért is, hogy ha bármilyen gondjuk, bajuk támadna, idõben érkezzen a segítség. S hogy legvégül közösen nyugtázzuk jólesõ érzéssel, amikor a gyerekek valóban jót falatoznak majd szüleik igyekezetének eredményébõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!