2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
6 tipp, hogyan spóroljunk idõt reggelenteForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-09 05:36:12
Amennyiben nem mi vagyunk a korán kelés mintapéldái, akkor valószínûleg minden egyes reggelt valóságos próbatételnek élünk meg, mielõtt elindulnánk a munkahelyünkre. Szó mi szó, néha még a korán kelõ típusoknak is gondot okoznak a reggeli órák.

A Mashable cikke alapján összegyûjtöttünk néhány tippet és tanácsot, mely segíthet nekünk néhány értékes percet megtakarítani a reggeli órákból.
1. Ne kapcsoljuk be a szundit!

Becsapjuk magunkat, ha azt hisszük, hogy az a plusz 10 perc majd nagy változást produkál. Ha sikerül visszaaludnunk ez idõ alatt, akkor csak még álmosabban fogunk felkelni miután másodszor is másodszor is megszólal az ébresztõ.

ÉRDEKES: Hogyan lendüljünk túl a délutáni holtponton?

Próbáljuk meg hozzászoktatni magunkat, hogy az elsõ ébresztésre felkelünk azért, hogy jobban, még hatékonyabban kezdjük a napot!
2.  Tusolás idõre

Kényszerítsük magunkat, hogy gyorsabban, rövidebb idõ alatt tusoljunk le. Akár erre is állíthatunk be ébresztést, ami figyelmeztet minket, hogy mikor kell elzárnunk a vizet. A jó hír, hogy így nem csak idõt, de még vizet is spórolunk magunknak.
3. Kávé idõzítve

Ha te is abba a csoportba tartozol, akik jóformán semmire nem képesek a reggeli kávé elfogyasztása elõtt, akkor érdemes beszerezned egy programozható kávéfõzõt. Így nem reggel kell bajlódnod a kávé lefõzésével, ráadásul már a kávé illatára ébredhetsz fel.
4. Elõzõ éjjel készítsd ki mit veszel fel másnap

Nagyon sok felesleges idõ megy el sokaknál reggelente azzal, hogy a ruhásszekrény elõtt állva tanakodnak, mit is vegyenek fel aznap. Ennek elkerülésére nézzük meg elõzõ este az idõjárás jelentést és elõre készítsük ki, hogy mit veszünk fel másnap.
5. Hideg reggeli

Ne adjunk magunknak plusz munkát azzal, hogy meleg reggelit készítünk. A hideg reggelik elkészítése gyorsabb és ugyanolyan egészséges. Próbáljunk meg sok gyümölcsöt fogyasztani reggelire.

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat
6. Készítsünk magunknak emlékeztetõt

Reggelente, fõleg ha még késésben is vagyunk, nehéz mûködésbe hoznunk az emlékezõképességünket. Hogyha valami fontos dolog kell, hogy eszünkbe jusson reggelente, akkor inkább írjuk ki magunknak elõtte lévõ este egy cetlire, amit felragaszthatunk az ajtónkra. Ez csupán néhány percet vesz igénybe és mégis sok idõt takarít meg nekünk másnap.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!