2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hivatalosan is megnyílt a strandszezonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-09 05:52:05
Magyarországon 202 olyan fürdõ található, amely a nemzetközi turizmus szempontjából is jelentõsnek számít – mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelõs helyettes államtitkára az idei strandszezon megnyitóján csütörtökön a budapesti Gellért Gyógyfürdõ és Uszoda bejárata elõtt.

A fürdõket tavaly már több mint 40 millióan keresték fel, a szálláshely szolgáltatás egyharmada a gyógy- és wellness szolgáltatáshoz kötõdik – tette hozzá a helyettes államtitkár.

A Széchenyi Pihenõ Kártyával (SZÉP-kártya) tavaly szálláshelyre, vendéglátásra és egyéb szolgáltatásra 73 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok. Miután a feltöltés 76 milliárd forint volt, így Ruszinkó Ádám felhívta az érintettek figyelmét arra, hogy a kártyájukon lévõ forrást május végéig költsék el, mert az addig fel nem használt összegek elvesznek a munkavállalók számára.

Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az egészségturizmust külföldön a cég reklámozza. A megújult honlapjukon pedig minden hétvégére 200 programot kínálnak.

Kardos Gábor, a Balatoni Kör vezetõje pedig arról számolt be, hogy a tónál akkor lesz az idénynyitó, amikor a víz hõmérséklete elérte a 20 Celsius fokot. Ez korábban lesz, mint ahogyan az Adrián fürdeni lehet – tette hozzá.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete elnöke elmondta, hogy közel 20 éve rendszeresen megtartják az év fagylaltja versenyt, amelyet idén június elsõ hétfõjén Soltvadkerten tartanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!