2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nézõpont: Egész-ség, fél-elem?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-09 07:03:34
Címkék: Bihari hírek
Gyógyítani sokféleképpen lehet. Az orvosok szerint például gyógyszerekkel, pedig sokan szedtünk már olyan pirulát marékszám, amely fabatkát sem ért, ám annál több volt a mellékhatása. A biokertészek az egészséges élelmiszerekre esküsznek, holott a mai környezetterhelés, háttérsugárzás, vagy éppen ellenõrizetlen vetõmagok mellett nehéz elképzelni, hogy létezik valójában tökéletes biotermék. Matyasovszki József jegyzete.

Sokan a víz gyógyító erejében hisznek, miközben élõvizeinkbe mosódó gyógyszerszármazékokról és földrészenként eltérõ arzén-határértékekrõl hallunk. S vannak reikisek, nadisok, szellem- vagy lélekgyógyászok, médiumok, tudati vagy bioinformációs technikával gyógyítók, akik õsi tudásra hivatkoznak. Vajon melyiknek higgyünk? Kihez forduljunk? Kinek a módszere a legcélravezetõbb? De talán még ennél is érdekesebb kérdés, hogy melyik dobhatná rá a másikra az elsõ követ, mert az sarlatán?

Bármennyien is ígérnek megoldást a testi vagy lelki bajokra, az igazat megvallva a betegek száma mintha cseppet sem csökkenne. Egyes statisztikák szerint lassan több embert ölnek meg a kórházi fertõzések, mint maga a rák. A kedvencem pedig, amikor a népegészségügy tisztségviselõi lelkesen bizonygatják, hogy az orvostudománynak köszönhetõen az átlagéletkor egyre jobban kitolódik, az emberélet alkonyához érve is egyre fittebbek vagyunk, miközben a lapok gyászhíreit böngészve meg az látszik, hogy a ötvenes, hatvanas, sõt sokszor már a negyvenes korosztályhoz tartozók is úgy hullanak, mint az õszi levél.

S akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a Biblia szerint Mózes 969 évet élt, Methusélah pedig 192 esztendõsen nemzette Lámehet. Szóval hogy is van ez? Valahol a lelkem mélyén abban hiszek, hogy a gyógyulás kulcsa a saját kezünkben van, s a lehetõségeink az öngyógyításra korlátlanok, csak még mindig félünk hinni benne.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!