2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Közvetlen vasúti kapcsolat Debrecen és Bécs közöttForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-09 07:16:32
Közvetlen vonatjárat indult az osztrák fõváros és Debrecen között, ez alkalomból rendezett Debreziner Wurst-partit a Magyar Turizmus Zrt. Bécsben, az Albertina elõtti téren csütörtökön.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) új járata, amellyel Ausztriából közvetlenül elérhetõ Debrecen városa, segíti Ausztria és Kelet-Magyarország turisztikai kapcsolatát. Ehhez járul majd hozzá az is, hogy az Osztrák Utazási Szövetség (ÖRV) Debrecenben tartja õszi kongresszusát, amelyen az osztrák utazási szakemberek közvetlenül ismerkedhetnek meg a régió turisztikai kínálatával – mondta Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. Osztrák Külképviselet vezetõje.

Debrecen arra törekszik, hogy közlekedéslogisztikai központja legyen a régiónak – mondta a város polgármestere az MTI-nek. Papp László (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a most induló vonatjárat mellett készül egy további együttmûködés a bécsi konténerterminállal, a WienConttal annak érdekében, hogy a két város között áruforgalmat elõsegítsék.

A kulturális-, turisztikai- és gasztronómiai esemény neve a debreceni páros kolbászra (Debreziner Wurst) utalt, az osztrákok által jól ismert ételt az eseményen meg is kóstolhatták.

“Szeretnénk, ha az igazi receptúra alapján készült debreceni páros nagyobb figyelmet kapna, ezért Debrecen létrehoz egy gasztronómiai társaságot, amelynek feladata lesz a debreceni kolbász minõségének ellenõrzése” – mondta a polgármester.

A debreceni párost április végén felvették a nemzeti érték tárba és októberben válhat hungarikummá – tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!