2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Több tízezer gázfogyasztó lép át a nemzeti közmûszolgáltatóhozForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-09 08:07:20
Több tízezer gázfogyasztó már megindította átlépését az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt.-hez, ugyanakkor az állami közmûszolgáltató tényleges fogyasztóinak száma eddig csupán ezres nagyságrendû, mivel az átlépési folyamat több hétig tart – tájékoztatta a közmûszolgáltató csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az átjelentkezésekkel a nemzeti közmûszolgáltatás területén a gázszolgáltatást biztosító Fõgáz Zrt. ügyfeleinek száma elérheti a 900 ezret, ezzel több mint kétmillió állampolgár földgázellátását biztosítja.

Az átlépéshez mindössze két dokumentumot kell kitölteni, az egyedüli feltétel, hogy a fogyasztónak ne legyen számlatartozása korábbi szolgáltatójánál. Az átlépés folyamata nyolc naptól másfél hónapig tarthat – jelezték.

Az állami közmûcég az új ellátási területeken a Magyar Posta kijelölt kirendeltségein fogadja az ügyfeleket. A Fõgáz számára eddig is 153 helyszínen nyújtottak ügyintézési szolgáltatást, számuk most újabb 132 helyszínnel bõvült. A megyei jogú városok esetén 16 állandó ügyfélszolgálati iroda, a járási székhelyeken 79 fiókiroda és további 37 egyéb ügyfélszolgálati pont áll az ügyfelek rendelkezésére.

A közlemény idézi Horváth Pétert, az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki emlékeztetett, hogy az állami szolgáltató második lépcsõben a villamosenergia-piacon fog megjelenni, mûködése pedig a távhõszolgáltatással válik teljes körûvé. Ekkor lesz valóban érezhetõ eredménye a közmûszolgáltatások összehangolásának – írták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!