2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Brókerbotrány – Quaestor: több mint ezer kártalanítási igény érkezett eddigForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-09 08:14:52
A Quaestor-kötvényesektõl, akik szerda óta nyújthatják be kártalanítási igényüket, eddig több mint ezer kérelem érkezett – mondta a Befektetõ-védelmi Alap (Beva) ügyvezetõ igazgatója csütörtökön este az M1 aktuális csatornán.

Farkas Péter elmondta: május 6. és június 5. között a Quaestor-kötvényesek nyújthatják be igényüket, az egyéb értékpapírok tulajdonosai egy másik eljárásban május 22-tõl terjeszthetik be kérelmüket. A kötvényesektõl eltérõen erre egy év áll rendelkezésükre, és 20 ezer euróig (6 millió forintig) kártalanítja õket a Beva. (A kötvény-tulajdonosokat törvény alapján 30 millió forintig.)

A Beva ügyvezetõ igazgatója beszámolt arról is, hogy több mint 1000 befektetõnek van 30 millió forint feletti követelése. Felhívta a figyelmet arra, tõlük a Beva és Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QKKA) által nyújtott 30 millió forintos kifizetéssel a QKKA a teljes követelést megvásárolja. A másik megoldás számukra az lehet, hogy megpróbálják a felszámolási eljárásban érvényesíteni követelésüket, ha abban bíznak, hogy ott nagyobb lehet a megtérülés.

Farkas Péter elmondta: fennáll annak a veszélye, hogy “potyautasok” is hozzájuthatnak kifizetéshez. A Quaestor holdingcégénél, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-nél is vannak ügyfélkövetelések, a cég azonban nem volt jogosult értékpapír-számla vezetésére, jogszerûen nem állíthat ki igazolást, esetében más módon kell az ügyfeleknek igazolniuk, hogy milyen követeléssel rendelkeznek a céggel szemben – fejtette ki.

Hozzátette: e cég vezetõje most börtönben van, semmilyen hatósági kontroll nincs a cég fölött, elvileg fennáll a lehetõség, hogy ott illegális dolgok történjenek, amit azonban a hiteles dokumentumok vizsgálatával valamilyen szinten korlátozni lehet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!