2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Kormányszóvivõ: 10-12 milliárd forint értékben csökkenhetnek az eljárási díjakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-09 08:43:26
Nagyjából 10-12 milliárd forint értékben csökkentené a kormány a különbözõ eljárási díjakat, illetékeket – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivõ az M1 aktuális csatorna péntek reggeli mûsorában.

Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón – a szerdai kormányülésrõl beszámolva – elmondta: a kormányhivatalok kapták feladatul annak megszervezését, hogy a lakosság dönthessen arról, mely eljárási díjak csökkenjenek jövõre.

Kovács Zoltán kormányszóvivõ az M1 aktuális csatornán kifejtette, aki dolgozott az önkormányzati világban, tudja, hogy sok olyan eljárási díj maradt a rendszerben, amelyek manapság a hivatalok mûködési költségeiben már benne vannak. Ezért a kormány azt kéri a kormányhivataloktól, illetve a velük napi kapcsolatban lévõ állampolgároktól: tegyenek javaslatot arra, hogy – mintegy 10-12 milliárd forint értékben – mely eljárási díjakat, illetékeket lehetne csökkenteni vagy eltörölni.

Azzal kapcsolatban, hogy a háziorvosok jövõre mentesülhetnek az iparûzési adó alól, Kovács Zoltán elmondta: ez a döntés egy másfél éve elkezdõdött folyamat része, amelynek nyomán megerõsítik az egészségügyi alapellátást. Mint kiemelte, ha jól mûködik a háziorvosi rendszer, az nagyban segíti a kormány azon célkitûzését, hogy a ciklus végére egy-két évvel növekedjen a magyarok várható élettartama.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!