2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Romagyilkosságok – Az ítélõtábla lényegében helybenhagyta az elsõfokú ítéletetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-09 08:49:09
Helybenhagyta a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla pénteken a romagyilkosságok ügyében korábban elsõ fokon kiszabott három tényleges életfogytiglant és a negyedrendû vádlott 13 éves fegyházbüntetését, ám néhány kisebb súlyú cselekménynél változtatott a minõsítésen.

A másodfokon eljáró bírói tanács elnöke az ítélethirdetés során kimondta, hogy az elsõ három vádlott esetében “van hely fellebbezésnek”, így e vonatkozásban a tábla döntése nem jogerõs, az eljárás a Kúrián folytatódhat tovább.

A megállapított tényállás szerint Kiss Árpád és testvére, Kiss István, valamint Petõ Zsolt 2008-2009-ben kilenc helyszínen hajtott végre fegyveres támadást romák otthonai ellen. Negyedik társuk, Csontos István a két utolsó támadásban vett részt sofõrként. A bûncselekmény-sorozat következtében hat ember, köztük egy gyermek meghalt, öten súlyosan megsérültek.

Az ítélõtábla szóbeli indoklása szerint a védõk eljárási szabálysértésekre vonatkozó kifogásai nagyrészt alaptalanok, ezért nem szükséges az elsõfokú döntés hatályon kívül helyezése és új eljárás elrendelése.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!