2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Emmi: bevált a gyed extraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-10 11:49:01
A gyed extra is jelentõsen hozzájárult a gyermekvállalás növekedéséhez az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) család és népesedéspolitikáért felelõs helyettes államtitkára szerint.

Fûrész Tünde az M1 aktuális csatornán ezt azzal indokolta, hogy tavaly minden ötödik gyermek olyan családba született, amelyben a nagyobb testvér három év alatti volt.

A tavaly január 1-jén bevezetett GYED extra egyik része az úgynevezett testvérgyed, ami azt jelenti, hogy az édesanyák a nagyobb gyermekük után nem veszítik el az ellátást. Ezek a családok duplán kapják a támogatást, sõt több példa is van, amikor három gyermek után kap egyszerre gyedet a család – ismertette a helyettes államtitkár.

Beszámolt arról is, hogy eddig 135 ezer nõ élt a negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetõségével, amibõl leginkább a gyermekes családok profitálnak.

Ugyancsak a családbarát intézkedések között említette, hogy 2010-hez képest másfélszeresére nõtt a bölcsõdei férõhelyek száma, s 2014 és 2020 között tovább folytatják a bölcsõdék és óvodák bõvítését. Emellett állami támogatásban részesülnek a magánszervezetek által fenntartott családi napközik is – jegyezte meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!