2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Május 18-ától lehet internetkonzultálniForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-05-11 08:45:54
Május 18-ától lehet megválaszolni az internetrõl szóló nemzeti konzultáció kérdéssorát a konzultáció honlapján, a www.internetkon.hu címen - jelentette be Deutsch Tamás szerdán Budapesten.

Az internetrõl és a digitális fejlesztésekrõl szóló nemzeti konzultáció elõkészítéséért és lebonyolításáért felelõs miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány elfogadta a nemzeti konzultáció végleges, 20 kérdésbõl álló kérdéssorát.

Deutsch Tamás elmondta: a kérdések témái nem változtak az április közepén ismertetettektõl, de - szakmai párbeszéd eredményeként - a megfogalmazásukat pontosították, és az igényeknek megfelelõen új válaszlehetõségeket fogalmaztak meg, így alakult ki az InternetKon20 végleges kérdéssora. A miniszterelnöki biztos kiemelte: magától értetõdõnek tartják, hogy az internetrõl, a digitális fejlesztésrõl szóló nemzeti konzultációra az internet világnapján nyíljon meg a válaszadás lehetõsége.

A véglegesített kérdéssorról július 31-éig minden 14. életévét betöltött magyar állampolgár véleményt nyilváníthat. A honlapon szerepelnek a konkrét kérdések és a lehetséges válaszok. Minden kérdéshez rövid magyarázatot fûznek, hogy a válaszadók a bonyolultnak tekintett kérdések szakmai hátterérõl is tájékozódni tudjanak. A kérdésekben és válaszokban megjelenõ internetes kifejezések értelmezéséhez az oldal szótárát lehet használni.

Deutsch Tamás elmondta: a válaszadóknak el kell látogatniuk az InternetKon oldalára, azonosítás után tölthetik ki a konzultáció kérdõívét. Be lehet lépni ügyfélkapus azonosítással - Magyarországon 1 millió 886 ezer 783 természetes személynek van ügyfélkapuja, és ebbõl az elmúlt három hónapban 967 ezer 903 ügyfélkaput használtak legalább egyszer - ismertette.  Lehetõség lesz arra is, hogy a válaszadó a Facebook-profiljával lépjen be a kérdéssorhoz. Deutsch Tamás elmondta, becslések szerint 4,8 millió magyar nyelvû Facebook-profil létezik.

Akinek nincs sem ügyfélkapus regisztrációja, sem Facebook-profilja, vagy nem akarja használni õket, az a honlapon nevének, címének, születési idejének, állampolgárságának és e-mail címének megadása után léphet a kérdéssorhoz.

Nem akarják kizárni a konzultációból azt a 2,6-2,8 millió embert sem, akinek nincs internetkapcsolata, õk az ország több mint 1200 pontján mûködõ e-Magyarország-pontokon adhatják le válaszaikat, e-mail cím hiányában nekik a telefonszámukat kell megadniuk.

A miniszterelnöki biztos nyomatékosította: mivel az adatbázisok nincsenek összekapcsolva, ha bárki cselezni akar, akkor háromszor is kitöltheti a kérdéssort. Deutsch Tamás kiemelte: ez nem okozhat problémát, mert az InternetKon a bizalom párbeszéde, és bíznak minden magyar polgár tisztességében és jóakaratában.

A miniszterelnöki biztos hangoztatta: a nemzeti konzultáció során betartják a hatályos adatvédelmi szabályokat, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a konzultáció egész folyamatának adatkezelését minden részletre kiterjedõen áttekintette és auditálta.

Deutsch Tamás emlékeztetett rá: az InternetKon kérdéseire adott válaszokból kirajzolódó vélemények alapozzák meg az elkövetkezõ idõszak digitális fejlesztésekre vonatkozó minden kormányzati döntését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!